آموزش ها و مقالاتمطالب آموزشی دیگر ...مطالب آموزشی شبکه

دستورات و کامندهایی که برای استخراج ارز دیجیتال چیا نیاز دارید

این روزها بازار برداشت ارز دیجیتال چیا داغ‌تر از همیشه است و کاربران زیادی سوار بر این موج شده‌اند. یکی از دلایلی که این ارز دیجیتال نسبت به دیگر کریپتوکارنسی‌ها فارمرهای بیشتری دارد این است که تجهیزات نسبتا ارزان‌تری نیاز دارد و از همه مهم‌تر اینکه انرژی چندانی برای فارمینگ مصرف نمی‌کند. اگر که مطالب پیشین سایت را دنبال کرده باشید با این ارز دیجیتال و نحوه برداشت آن آشنایی دارید. ما در این مطلب قصد داریم که محبوب‌ترین و در واقع پراستفاده‌ترین دستوراتی(Commands) که برای فارمینگ چیا نیاز دارید را معرفی کنیم. اگر که شما هم در این باره کنجکاو هستید تا انتهای این مطلب با ما باشید.

 

برداشت ارز دیجیتال چیا

همان طور که قبلا هم گفتیم برای برداشت چیا می‌توانید از سیستم‌های رومیزی که در حال حاضر هم استفاده می‌کنید کمک بگیرید. اما بحث اینجاست که این ارز دیجیتال برعکس تمامی کریپوتکارنسی‌ها بر روی فضای ذخیره‌سازی که در سیستم قرار دارد تمرکز می‌کند.

به این معنی که هر چقدر فضای ذخیره‌سازی بیشتری داشته باشید، شانس بیشتری هم برای دریافت پاداش و سکه‌های چیا خواهید داشت. این استراتژی و مکانیزمی که چیاکوین از آن استفاده می‌کند proof of space and time نام دارد. برداشت چیا تنها به سیستم‌های ویندوزی محدود نمی‌شود و می‌توانید در لینوکس و مک هم عملیات فارمینگ را آغاز کنید.

دستورات ابتدایی ارز دیجیتال چیا

دستوراتی(Commands) که در ادامه معرفی می‌کنیم از کامندهای پایه‌ای شبکه چیا هستند:

Chia Init

با استفاده از این دستور می‌توانید بعد از بروزرسانی سیستم، فایل‌های قدیمی را به آخرین نسخه انتقال دهید. علاوه بر این، دستور chia init به دنبال نسخه قدیمی چیا نصب شده در دایرکتوری ~/.chia  می‌گردد. اگر که نسخه قدیمی را پیدا کند همان طور که بالاتر هم گفتیم آن‌ها را به نسخه جدید انتقال می‌دهد. این انتقال شامل فرآیندهای زیر می‌باشد:

  • پیکربندی – که شامل فایل‌های قدیمی SSL هم می‌باشد.
  • db
  • کیف پول
  • استفاده از فایل yaml، همچنین تمامی کلیدهای کیف پول‌ها بروز می‌شوند و مطمئن می‌شود که سکه‌های چیا به آدرس والت درستی انتقال پیدا کنند.

اگر که این دستور نسخه قدیمی چیا را پیدا نکند:

  • یک پیکربندی پیش فرض چیا ایجاد می‌کند.
  • یک کلید و گواهینامه جدید می‌سازد – برای ارتباطی ایمن با GUI

شروع

Chia start node

برای شروع یک node می‌توانید از chia start node استفاده کنید.

Chia start node -r

برخلاف دستور قبلی که آغازگر یک نود است، این مورد یک گره را مجددا راه اندازی می‌کند. بجای این دستور می‌توانید از chia start node –restart هم استفاده کنید.

Chia start farmer

با این دستور فعالیت فارمر، ماینر و کیف پول آغاز می‌شود.

Chia start farmer -r

این دستور تمامی فرآیندها را مجددا از اول آغاز می‌کند – restart

Chia plots check

chia-network-cryptocurrency-token

برای بررسی تمامی فایل‌های مرتبط با پلات‌های چیا می‌توانید از دستور chia plots check کمک بگیرید. در ادامه نگاه دقیق‌تری به این دستور خواهیم داشت.

Chia show -s

برای آگاهی از وضعیت یک گره باید از دستور chia show -s استفاده کنید.

Chia farm summary

این دستور شرح حالی از وضعیت مزرعه در اختیارتان می‌گذارد.

Chia wallet show

دستور بعدی که قصد داریم معرفی کنیم Chia wallet show است. این دستور تمامی داده‌های مربوط به کیف پولتان را برایتان نمایش می‌دهد.

Chia keys generate

با این دستور می‌توانید کلید تولید کنید.

Chia keys add

با دستور chia keys add می‌توانید کلید/دانه‌های مورد نظرتان را اضافه کنید.

Chia stop -d all

این دستور تمامی سرویس‌ها و فرآیندهای مرتبط با برداشت چیا را متوقف می‌کند.

Chia netspace

برای آگاهی از اندازه فعلی شبکه می‌توانید از دستور chia netspace استفاده کنید.

Chia version

همان طور که از نام این کامند مشخص است، chia version نسخه فعلی چیا را برایتان نمایش می‌دهد.

ساخت پلات‌های ارز دیجیتال چیا

همان طور که قبلا هم در مطلب راهنمای کامل استخراج رمز ارز چیا در ویندوز  سطح مبتدی گفتیم، پلات‌های بلاکچین چیا فایل‌هایی بر روی هارد دیسک‌های مزرعه هستند که هر کدام فضایی را بر روی دیسک‌ها به خودشان اختصاص داده‌اند – مقدار این فضا با حرف k نشان داده می‌شود. دستوراتی که در ادامه معرفی می‌کنیم همگی مربوط به پلات‌های بلاکچین چیا هستند. از ساخت آن‌ها گرفته تا نمایش تعداد آن‌ها و حتی نشان دادن مسیر ذخیره‌سازی پلات‌ها.

Chia create

به کمک این دستور می‌توانید با توجه به تنظیمات و پارامترهایی که در ابتدای کارتان مشخص کرده‌اید پلات‌های مورد نظرتان را بسازید.

-k NUMBER (اندازه پلات)

این دستور اندازه پلات‌ها را مشخص می‌کند(همان طور که گفتیم این مقدار با حرف k نمایش داده می‌شود.) از طرفی مقدار فضاهای مجاز اینجا ۳۲، ۳۳، ۳۴ یا ۳۵ هستند. به عنوان مثال یک پلات k32 به ۲۴۰ گیگ فضای temp نیاز دارد که در نهایت هم بعد از پشت سر گذاشتن فرآیندها به ۱۰۰ گیگ می‌رسد. همچنین می‌توانید برای مشاهده لیست کاملی از اندازه پلات‌ها و زمان ساخت آن‌ها از دستور k-Sizes استفاده کنید.

-n NUMBER

این دستور تعداد دفعاتی که یک پلات باید به طور متوالی ساخته شود را مشخص می‌کند. همچنین زمانی که ساخت یک پلات تمام شود به مقصد نهایی خودش یعنی -d منتقل می‌شود – قبل از اینکه فرآیند ساخت پلات‌های جدید آغاز شود.

-b NUMBER

برای مشخص کردن اندازه حافظه‌ای که بر حسب مگابایت است باید از دستور -b NUMBER استفاده کنید – بد نیست بدانید که میزان فضای پیش فرض اینجا ۴۶۰۸ مگابایت است. فراموش نکنید که هر چقدر این فضا بیشتر باشد سرعت ساخت پلات‌ها کمتر می‌شود. این فضا تنها به منظور ذخیره کردن الگوریتم‌های پلات سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. یعنی کدها، کانتینرها، کتابخانه و … به فضای رم اضافه‌ و جداگانه‌ای بر روی سیستم نیاز دارند.

-f NUMBER

کلیدهای عمومی هر فارمر با استفاده از دستور -f NUMBER مشخص می‌شوند. زمانی که قصد دارید پلات‌ها را بر روی سیستم‌های دیگری بسازید و نمی‌خواهید که دسترسی کاملی به حساب چیا بدهید می‌توانید از این دستور استفاده کنید. همچنین به کمک chia keys show قادر خواهید بود کلید عمومی یک ماینر را نمایش دهید.

-p NUMBER

کلید عمومی استخرهای چیا با این دستور مشخص می‌شوند. درست شبیه به دستور قبلی، اینجا هم زمانی که می‌خواهید پلات‌ها را در ماشینی دیگر و بدون دسترسی کامل بسازید از -p NUMBER استفاده کنید.

-a NUMBER

اگر که تعداد کلیدهای عمومی که نگهداری می‌کنید زیاد باشد می‌توانید با این دستور برای هر کدام یک اثر انگشت تعریف کنید. این کلید اثر انگشتی است که در واقع نه تنها کلید عمومی فارمر بلکه کلید عمومی استخر چیا را مشخص می‌کند.

-t PATH

برای مشخص کردن مسیر temp باید به سراغ دستور -t PATH بروید. اینجا همان مسیری است که فاز ۱ و ۲ ساخت پلات صورت می‌گیرد. این مسیر به فضای بیشتری برای عملیات نیاز دارد – عموما فضایی ۲ برابر حالت نرمال.

-۲ PATH

این دستور هم درست شبیه به کامند بالا مسیر temp را مشخص می‌کند. با این تفاوت که اینجا شما مسیر دومین temp را تعیین می‌کنید. مسیری که تنها در فاز ۳ و ۴ استفاده می‌شود. مقدار فضایی که این دستور برای اجرا نیاز دارد دقیقا برابر با مقدار فضای پلات نهایی است.

-d PATH

این دستور مسیر نهایی که قرار است پلات‌ها ذخیره شوند را مشخص می‌کند. این مسیر به صورت اتوماتیک به فایل ~/.chia/VERSION/config/config.yaml اضافه می‌شود. شما می‌توانید به کمک دستور chia plots remove -d دایرکتوری‌های نهایی را از فایل پیکربندی حذف کنید.

-r NUMBER

اینجا تعداد CPUهایی که قرار است در فاز اول مورد استفاده قرار بگیرند مشخص می‌شوند. عموما پیشنهاد می‌شود که بجای ۴ هسته، از ۲ هسته استفاده کنید.

-u NUMBER

به کمک این دستور می‌توانید تعداد potها را مشخص کنید. هر چقدر که تعداد این پات‌ها کمتر باشد به میزان رم کمتری هم نیاز پیدا می‌کنید – البته با این حال به دسترسی بیشتری به SSD/HDD نیاز خواهید داشت. هیچ مزیتی در استفاده از پات‌های کمتر نیست و مقدار پیش فرض آن‌ها ۱۲۸ است.

-e

این از جمله دستوراتی است که پیشنهاد می‌کنیم از آن استفاده نکنید. -e تمامی bitfield پلاتینگ را غیرفعال می‌کند. در نتیجه باعث می‌شود که تمامی الگوریتم‌ها به شیوه پلات قدیمی b17 انجام شوند.

-x

این دستور دایرکتوری نهایی را حذف می‌کند.

در ادامه به تعدادی از مثال‌های دستورات پلاتینگ چیا اشاره می‌کنیم:

دستور زیر یک پلات k32 را با در نظر گرفتن ۴ گیگابایت مموری ایجاد می‌کند:

chia plots create -k 32 -b 4000 -t /path/to/temporary/directory -d /path/to/final/directory

این دستور هم یک پلات k34 را به همراه ۸ گیگ رم، ۲ رشته و ۶۴ باکت می‌سازد:

chia plots create -k 34 -e -b 8000 -r 2 -u 64 -t /path/to/temporary/directory -d /path/to/final/directory

در این مثال هم یک پلات k32 5 بار با اختصاص ۴ گیگ رم و همراه با یک دایرکتوری temp جایگزین ساخته می‌شود:

chia plots create -k 32 -b 4000 -n 5 -t /path/to/temporary/directory -2 /path/to/secondary/temp/directory -d /path/to/final/directory

chia-commands

نکاتی در رابطه با ساخت پلات‌های ارز دیجیتال چیا

جالب است بدانید که در فرآیند ساخت پلات‌ها فاز یک و سه بیشترین زمان را به خودشان اختصاص می‌دهند. برای اینکه سرعت ساخت پلات‌ها را بیشتر کنید باید دستور -t و -۲ را بر روی سریع‌ترین درایو خود اجرا کنید – در این حالت -d می‌تواند بر روی یک درایو کندتر هم قرار بگیرد.
پلات سازی چیا عموما ۴ فاز اصلی دارد. همچنین فاز یک به عنوان مرحله‌ای که از چند رشته استفاده می‌کند شناخته می‌شود – در حالی که فاز ۲ و ۳ اینطور نیستند. شما می‌توانید برای بهینه کردن فرآیند پلات سازی با استفاده از دستور -r آن را بر روی بیشتر از ۲ تنظیم کنید. اگر که تعداد رشته‌ها بیشتر از ۴ تا باشد بازده کار هم کمتر می‌شود. همچنین خیلی از کاربران چیا به این نتیجه رسیده‌اند که ساخت موازی پلات‌ها بجای ساخت سریال آن‌ها کارآمدتر است. شما می‌توانید هر تعداد پلات را که می‌خواهید آماده کنید و به محض شروع کار آن‌ها را به صورت موازی وارد مرحله ساخت کنید.
همان طور که مشخص است ساخت پلات‌ها بر روی SSDها سرعت بیشتری نسبت به HDDها دارد. اگرچه فضاهای SDD طول عمر کمتری دارند – از طرفی به مرور زمان دیگر قابل استفاده نخواهند بود. با آگاهی از این موضوع بسیاری از کاربران تمایل دارند که بر روی HDDها عملیات ساخت پلات‌ها را انجام دهند. آن‌ها بر این باور هستند که ساخت پلات‌های همزمان بر روی HDDها فرآیند سبزتری است. (اینجا منظور از سبز فرآیندهای دوستدار محیط زیست است)
فرآیند ساخت پلات‌ها تا حد زیادی کارآمد طراحی شده است. با این حال برای جلوگیری از حملاتی که در حین پلات سازی اتفاق می‌افتد فارمرها نباید بتوانند که در بلوک‌های داخلی پلات‌هایی با اندازه متوسط ایجاد کنند. به همین خاطر که است که حداقل سایز پلات‌ها k-32 تعریف شده است.
اگر که در مورد نحوه ساخت پلات‌های بلاکچین چیا کنجکاو هستید نگاهی به این مطلب بیندازید.(لینک به مطلب برداشت چیا – سطح مبتدی)

 

دستورات کیف پول

کیف پول‌های کریپتوکارنسی فضاهایی برای نگهداری و ذخیره کردن پاداش‌هایی هستند که در ازای فارمینگ ارزهای دیجیتال بدست می‌آورید. این کیف پول‌ها انواع مختلفی دارند – مدل سخت افزاری و نرم افزاری از رایج‌ترین نمونه‌های این والت‌ها هستند.

Chia wallet get_address

برای بدست آوردن آدرس دریافت‌ کیف پول می‌توانید از chia wallet get_address استفاده کنید.

Chia wallet get_transaction

به کمک این دستور می‌توانید یک تراکنش را آغاز کنید.

Chia wallet get_transactions

این دستور تمامی تراکنش‌های کیف پول را نمایش می‌دهد.

Chia wallet show

Chia wallet show همه داده‌های مرتبط با والت را در اختیارتان می‌گذارد.

Chia wallet send

با این دستور می‌توانید چیا کیف پول‌تان را به یک والت دیگر ارسال کنید.

دستورات پلات

در این قسمت دستوراتی که به پلات‌ها مرتبط می‌شوند را بررسی می‌کنیم:

Chia plots add PATH

این دستور یک دایرکتوری را به عنوان مسیر پلات مشخص می‌کند.

Chia plots check

برای بررسی فایل‌های پلات‌های فعلی می‌توانید از این دستور استفاده کنید.

Chia plots create

به کمک این دستور می‌توانید پلات‌های جدیدی بسازید.

Chia plots remove

این دستور دایرکتوری پلات‌های مورد نظرتان را از فایل‌های پیکربندی حذف می‌کند.

Chia plots show

با این دستور می‌توانید مسیر ذخیره سازی فعلی پلات‌ها را ببینید.

دستورات فارم

Chia farm challenges

این دستور چالش‌های اخیر را نمایش می‌دهد.

Chia farm summary

با این دستور خلاصه‌ای از وضعیت کشاورز-فارمر در اختیارتان قرار می‌گیرد.

chia

دستورات کلیدها

Chia keys add

برای اضافه کردن یک کلید به کمک دانه‌ها باید از دستور chia keys add استفاده کنید.

Chia keys delete -f NUMBER

این دستور با کمک اثر انگشت NUMBER کلید‌ها را پاک می‌کند.

Chia keys delete_all

این دستور تمامی کلیدهای موجود را حذف می‌کند.

Chia keys generate

برای ساخت کلیدهای جدید باید به سراغ دستور chia keys generate بروید.

Chia keys generate_and_print

بدون ذخیره سازی یک کلید جدید برایتان می‌سازد.

Chia keys show

تمامی کلیدهای ذخیره شده را نمایش می‌دهد.

Chia keys sign

این دستور یک پیغام را به وسیله کلیدهای خصوصی علامت گذاری می‌کند.

Chia keys verify

این دستور هم یک امضا را تایید می‌کند.

نکته : قبل از اینکه سراغ ادامه دستورات برویم ابتدا باید به یک نکته‌ای اشاره کنیم. اگر که در مورد هر دستوری کنجکاو بودید تنها کافیست که انتهای آن -h را اضافه کنید. این کار اطلاعات و قابلیت‌های دستور تایپ شده را برایتان نمایش می‌دهد، به همین راحتی!

به عنوان مثال:

  • Chia -h
  • Chia plots -h
  • Chia plots check -h
  • Chia start -h

چطور محل کدهای باینری چیا را پیدا کنید؟

سیستم عامل ویندوز

دو مدل فایل chia.exe در سیستم ویندوز وجود دارد. یکی در بخش گرافیکی است که با Chia.exe ذخیره شده است و دیگری در قسمت CLI سیستم که chia.exe نام دارد. این دو فایل در جاهای مختلفی پیدا می‌شوند.

اینجا باید حواستان به حرف c کوچک و بزرگ باشد. فایلی که در بخش CLI پیدا می‌کنید همان فایلی است که مد نظر ماست – با توجه به نسخه فعلی چیا، یعنی ۱٫۱٫۳ می‌توانید آن را در این مسیر پیدا کنید:

~\AppData\Local\chia-blockchain\app-1.1.3\resources\app.asar.unpacked\daemon\chia.exe

سیستم عامل مک

اگر که فایل chia.app را در مسیر /Applications نصب کرده باشید می‌توانید فایل‌های باینری چیا را در مسیر زیر پیدا کنید:

 /Applications/Chia.app/Contents/Resources/app.asar.unpacked/daemon/chia

برای بررسی وضعیت تنها کافیست که در ترمینال دستور زیر را وارد کنید:

/Applications/Chia.app/Contents/Resources/app.asar.unpacked/daemon/chia -h

همچنین می‌توانید با اضافه کردن PATH به همین دستور اطلاعات بیشتری در مورد مسیر فایل‌ها بدست بیاورید:

PATH=/Applications/Chia.app/Contents/Resources/app.asar.unpacked/daemon:$PATH

در نهایت هم می‌توانید ببینید که دستور chia –h جواب می‌دهد یا خیر؟

بررسی

Chia plots check -n [num checks] -I -g [substring]

این دستور تمامی دایرکتوری‌های موجود در config.yaml را بررسی می‌کند. خودتان هم می‌توانید با دستور chia plots show این مسیرها را چک کنید. به طور کلی دستور check چیا معتبر بودن پلات‌های ساخته شده و کلیدهایی که به هر کدام اختصاص داده شده و در سیستم ذخیره شده‌اند را بررسی می‌کند. همچنین سعی می‌کند چالش شناسایی تعداد پلات‌های یافته شده و پلات‌های مورد انتظار را پشت سر بگذارد.

-g

این دستور تنها پلات‌های موجود در دایرکتوری را با حساسیت به حروف کوچک بررسی می‌کند. اما اگر که -g مشخص نشده باشد تمامی پلات‌هایی که در دایرکتوری config.yaml قرار دارند بررسی می‌شوند.

مثال‌هایی برای استفاده از -g:

  • برای بررسی کردن یک دایرکتوری با نامی طولانی مثل /mnt/chia/DriveA می‌توانید از دستور زیر استفاده کنید: chia plots check -g DriveA
  • برای اینکه تنها پلات‌های k33 را وارسی کنید باید دستور chia plots check -g k33 را وارد کنید.
  • برای بررسی پلات‌های ساخته شده در ۳۱ اکتبر ۲۰۲۰ از دستور زیر استفاده کنید: chia plots check -g 2020-10-31

-I

دستور -I کمک می‌کند که پلات‌های تکراری و کپی شده را به وسیله ID آن‌ها شناسایی کنید. این دستور تمامی دایرکتوری‌های موجود در config.yaml را بررسی می‌کند و در نهایت پلات‌هایی که نام‌های مشابهی دارند را لیست می‌کند – *-[۶۴ char plot ID].plot

اگر که می‌خواهید تنها به دنبال پلات‌های تکراری بگردید باید فقط از -I -n 0 استفاده کنید.

-n

این دستور تعداد چالش‌های معین شده را مشخص می‌کند. اگر که این مقدار را مشخص نکنید، مقدار پیش فرض بر روی ۳۰ تنظیم می‌شود. به عنوان مثال اگر که -n 30 باشد در نتیجه برای هر پلات ۳۰ چالش در نظر گرفته می‌شوند. فراموش نکنید که چالش‌ها حداقل از ۵ شروع می‌شوند تا -n. همچنین رندوم(اتفاقی) هم نیستند.

زمانی که هر پلات با یک چالش مواجه می‌شود:

  • کیفیت چالش را بررسی می‌کند – شما باید به ازای هر چالش یک اثبات – proof انتظار داشته باشید. با این حال ممکن است تعداد این اثبات‌ها صفر یا بیشتر از یک باشد.
  • اگر که یک اثبات وجود داشته باشد تمامی مدارک مرتبط با آن را دریافت می‌کند.
  • همچنین باید تایید کنید که # اثبات کامل با #کیفیت اثبات مورد انتظار مطابقت دارند.

در نهایت هم گزارشی مبنی بر اثبات‌های درست نهایی در مقابل اثبات مورد انتظار مشاهده می‌کنید. همچنین اگر که -n را بر روی ۲۰ تعریف کنید باید انتظار ۲۰ اثبات را داشته باشید – با این حال ممکن است تعداد اثبات‌های پلات شما بیشتر یا کمتر باشد.

اجرای این دستور با -n 10 یا -n 20 برای بررسی‌های جزئی کارتان را راه می‌اندازد – اما انتظار نداشته باشید که اطلاعات کامل و دقیقی برایتان نمایش داده شود. اگر که می‌خواهید داده‌های استاتیک دقیق‌تری داشته باشید بهتر است که از -n 30 استفاده کنید.

 
نسبت اثبات کامل(full proof) در مقابل اثبات مورد انتظار(expected proof) به چه معناست؟
 
  • اگر که نسبت بزرگتر از یک باشد پلات ساخته شده برای رد شدن از چالش‌ها شانس بیشتری دارد.
  • اما اگر این نسبت از یک کوچکتر باشد پلات شما شانسی برای پشت سر گذاشتن چالش‌های پیش‌رو ندارد.

اگر که میزان این نسبت از ۰٫۷۰ هم کوچکتر بود تنها کافیست که در دستور chia plots check مقدار -n را افزایش دهید.

چالش بررسی پلات‌ها یک چالش استاتیک است. به عنوان مثال، اگر که پلات‌ها را ۲۰ بار در مقابل ۳۰ بار تلاش بررسی کنید، هر بار نتیجه یکسان خواهد شد.

بنابراین اگر  زمانی نسبتی کمتر از یک مشاهده کردید و تعداد تلاش‌ها هم x در نظر گرفته شده باشد به این معنی نیست که خود پلات ارزشی ندارد. به طور کلی زمانی که نسبت یک پلات بیشتر از یک باشد شانس بیشتری برای پشت سر گذاشتن چالش‌های بلاکچین دارد. از طرفی اگر این نسبت کمتر از یک باشد شانس عبور از این چالش‌ها کمتر است.

همان طور که خودتان هم می‌دانید بلاکچین چیا شبکه‌ای نوظهور است. به همین خاطر انتظار می‌رود که در آینده نه چندان دور این دستورات بروز شوند. بنابراین در صورت معرفی دستورات جدید ما حتما این مطلب را بروز می‌کنیم

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا