آموزش ها و مقالاتمطالب آموزشی سیسکو

مقایسه ی سوئیچ‌های PoE+، PoE و UPoE سیسکو

آیا شناختی از سوئیچ‌های PoE سیسکو دارید؟ می‌دانید که چه قابلیت‌هایی دارند؟ در زمان خرید سوئیچ‌های PoE یکی از سوالات متداولی که ذهن خریداران را درگیر می‌کند تفاوت این سوئیچ با PoE+ و PoE++‌ استما در این مطلب قصد داریم که سوئیچ‌های PoE، PoE+ و UPoE را بررسی کنیم. در نتیجه به تفاوت‌های هر کدام هم اشاره می‌کنیم.

اگر مطلب ما در مورد سوئیچ‌های PoE را مطالعه کرده باشید حتما می‌دانید که این سوئیچ‌ها برای شبکه‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند. شبکه‌هایی که در آن‌ها خود دیوایس‌ها نمی‌توانند به تنهایی برق مورد نیازشان را تامین کنند. اینجا به وسیله اترنت برق مورد نیاز دیوایس‌ها در اختیارشان قرار می‌گیرد. علاوه بر اینکه سوئیچ‌های PoE و PoE+ داریم دسته‌ای دیگر به نام UPoEها هم هستند که نام دیگر آن‌ها PoE++ است. اگر که در مورد تفاوت و ویژگی‌های این سوئیچ‌ها کنجکاوید در ادامه همراه ما باشید.

سوئیچ‌های PoE سیسکو

Power Over Ethernet یا به اختصار PoE سوئیچ‌هایی هستند که علاوه بر داده می‌توانند از طریق اترنت برق مورد نیاز دیوایس‌های موجود در شبکه را تامین کنند. با اینکه سیگنال‌های برق و داده از یک کابل استفاده می‌کنند اما هیچ تداخلی با هم ندارند و این از ویژگی‌های مثبت این سوئیچ‌هاست.

دیوایس‌های سازگار با سوئیچ‌های PoE سیسکو علاوه بر اینکه می‌توانند منبع تغذیه باشند بلکه می‌توانند خودشان هم از این برق تغذیه کنند. (این هم در نظر بگیرید که یک دیوایس در آن واحد می‌تواند هر دوی این‌ها باشد). دستگاه‌هایی که برق را تامین می‌کنند PSE نام دارند و دستگاه‌هایی که از این برق تغذیه می‌کنند PD نام دارند. از نمونه‌های رایج دستگاه‌هایی که از این برق استفاده می‌کنند می‌توانیم به تلفن‌های VoIP، اکسس پوینت‌های وایرلس و دوربین‌های IP اشاره کنیم.

اغلب دستگاه‌های تامین کننده برق (PSE) یا سوئیچ‌های شبکه هستند یا انژکتورهای PoE که برای کار با سوئیچ‌های غیر PoE مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

سوئیچ‌های +PoE سیسکو

PoE مکانیزم استاندارد IEEE 802.3af است. این در حالیست که در نسخه بروز شده آن با مکانیزم استاندارد IEEE 802.3at سر و کار داریم. نسخه بروز شده سوئیچ‌های PoE همان PoE+ است. تفاوت اصلی بین این دو سوئیچ سیسکو در مقدار برقی است که تامین می‌کنند. سوئیچ‌های PoE حدود ۱۵٫۴ وات برق تامین می‌کند. در حالی که PoE+ دقیقا دو برابر این مقدار، یعنی حدود ۳۰ وات را می‌تواند به دستگاه‌ها برساند.

این هم در نظر بگیرید که دستگاه‌های PoE+ می‌توانند برق مورد نیاز دیوایس‌های سازگار با را فراهم کنند. اما دستگاه‌های PoE تنها می‌توانند برق دستگاه‌های سازگار با PoE را تامین کنند. به این خاطر که دستگاه‌های تغذیه کننده PoE+ به برق بیشتری نیاز دارند. بنابراین تامین این مقدار برای PoEها امکانپذیر نیست.

تفاوت دیگر PoE با PoE+ در تامین حداکثر برق به وسیله کابل‌های Cat5 است.

طبق تعریفی که برای IEEE 802.3af و IEEE 802.3at ارائه شده است ، سوئیچ PoE سیسکو تنها از یک زوج از ۴ زوج سیم تابیده شده کابل اترنت کلاس d برای انتقال برق (که با نام Cat5e هم شناخته می‌شود) استفاده می‌کند.

د. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

مقایسه سوئیچ‌های سیسکو PoE و +PoE

ویژگیPOE+POE
حداقل مدل کابلی که می توان استفاده کردCat5eCat5e
تعریف استاندارد IEEE802.3af802.3at
حداکثر توان به ازای هر پورت۱۵٫۴w30w
حداقل توان برای PD12.95w25.5w
Twisted pair2 جفت۲ جفت
cate5

کلاس‌های سوئیچ PoE سیسکو به چه معناست؟

سوئیچ‌های PoE و PoE+ با توجه به میزان انرژی که نیاز دارند در کلاس‌های مختلفی قرار گرفته‌اند که از ۰ تا ۴ دسته‌بندی شده‌اند. این هم در نظر بگیرید، زمانی که یک دستگاه PD به PSE متصل می‌شود در واقع کلاس خودش را در اختیار PSE قرار می‌دهد. با این کار دستگاه PSE می‌تواند مقدار دقیق و درست انرژی را برای آن تامین کند. دستگاه‌های کلاس ۱ و ۲ هر دو به توان بسیار کمی نیاز دارند. این در حالیست که دستگاه‌های کلاس ۳ به برق متوسطی نیاز دارند. همچنین دستگاه‌های کلاس ۴ (PoE+) به برق بیشتری نیاز دارند و تنها دیوایس‌های تامین کننده برق PoE+ را ساپورت می‌کنند.

در رابطه با دستگاه‌های کلاس صفر از سمت شرکت‌های سازنده کلاس‌بندی دقیقی ارائه نشده است. بنابراین PSEها اغلب باید از همان توانی که برای کلاس ۳ استفاده می‌کنند برای کلاس صفر هم استفاده کنند. حتی اگر دستگاه‌های کلاس صفر به برق کمی نیاز داشته باشند. البته در مدل‌های جدید کاربران خودشان می‌توانند حداکثر برق مورد نیاز را برای دستگاه‌های PD  تعریف کنند. (بدون در نظر گرفتن کلاس‌هایشان)

سوئیچ‌های PoE سیسکو تا چه اندازه می‌توانند برق تولید کنند؟

همان طور که بارها اشاره کردیم سوئیچ PoE+ سیسکو می‌توانند به ازای هر پورت ۳۰ وات برق تامین کنند. در حالی که سوئیچ PoE نصف این مقدار یعنی ۱۵٫۴ وات برق تامین می‌کنند. با این حال باید در نظر بگیرید که مقداری از این برق در طول سیم هدر می‌رود.

در نتیجه هر چقدر که طول سیم بیشتر باشد برق بیشتری در آن هدر می‌رود. با در نظر گرفتن این هدر رفت‌هایی که در طول سیم اتفاق می‌افتد می‌توان گفت که حداقل مقدار برقی که به ازای هر پورت دریافت می‌شود در PoE+ حدود ۲۵٫۵ وات و در PoE حدود ۱۲٫۹۵ وات است.

علاوه بر این سوئیچ‌های PoE یک مقدار حداکثر توان هم دارند. منظور بیشینه برقی است که می‌توانند در لحظه برای یک دیوایس PD تامین کنند. از طرفی اکثر PSEها نمی‌توانند این بیشینه برق را تامین کنند زیرا کاربران به این مقدار نیازی ندارند.

زمانی که قصد خرید سوئیچ PoE دارید حواستان به این موضوع باشد. قبل از خرید حتما توان و برق مورد نیازتان به ازای هر پورت را اندازه بگیرید و سپس دستگاه مناسب را انتخاب کنید.

آیا می‌توان سوئیچ‌های PoE و non-PoE را در شبکه تلفیق کرد؟

شما می‌توانید در شبکه‌ای که راه ‌اندازی کرده‌اید دیوایس‌های PoE و non-PoE را با هم ترکیب کنید. اما در نظر داشته باشید که دیوایس‌های non-PoE نمی‌توانند برق مورد نیاز دستگاه‌های PD را تامین کنند و یا خودشان از PSEها تغذیه کنند. این دستگاه‌ها به منبع برق جداگانه‌ای در شبکه نیاز دارند.

سوئیچ‌های UPoE سیسکو

سوئیچ‌های Universal Power over Ethernet یا به اختصار UPoE یکی دیگر از سوئیچ‌های غیر استانداردی هستند که در سال ۲۰۱۴ توسط سیسکو معرفی شدند. این سوئیچ‌ها با نام PoE++ هم شناخته می‌شوند. حداکثر برق تامین شده توسط این مدل ۶۰ وات است.

در واقع سیسکو برای اینکه بتواند به ازای هر پورت برق بیشتری تامین کند سوئیچ‌های PoE+ را توسعه داد و نسخه بروز شده آن یعنی PoE++ را روانه بازار کرد. این سوئیچ می‌تواند برق خودش را به طیف گسترده‌ای از دستگاه‌ها برساند. از ترمینال‌های دسکتاپ گرفته تا IP turret، چراغ‌های LED و حتی اکسس پوینت‌های بی سیم.

در سری جدید سوئیچ‌های Catalyst 9000، مدل Catalyst 9300 و Catalyst 9400 را داریم که تنها از سوئیچ UPoE پشتیبانی می‌کند. در در حالیست که Catalyst 9200 فقط با سوئیچ PoE+ سازگار است.

مقایسه سوئیچ‌های PoE ، PoE+ و UPoE

توجه : اگر با موبایل وارد سایت شده اید ، برای مشاهده ی تمام جدول لطفا آن را به سمت راست بکشید

ویژگیPOEPOE+UPOE
قدرت PD12.95W25.5W51W
حداکثر توان PSE15.40W30W60W
حداقل نوع کابلCategory 3Category 5Category 5
ویژگی ها۸۰۲٫۳AF (۸۰۲٫۳AT نوع ۱) “POE”۸۰۲٫۳AT نوع ۲ “+POE”“۴POE” ۸۰۲٫۳BT نوع ۳۸۰۲٫۳BT نوع ۴
برق موجود در PD12.95W25.5W51W271W
حداکثر توان PSE15.40W30W60W100W
رنج ولتاژ PSE44.0–۵۷٫۰ V50.0–۵۷٫۰ V50.0–۵۷٫۰ V52.0–۵۷٫۰ V
رنج ولتاژ PD37.0–۵۷٫۰ V42.5–۵۷٫۰ V42.5–۵۷٫۰ V41.5–۵۷٫۰ V
حداکثر جریان Imax350mA600mA600mA به ازای هر جفت۹۶۰mA به ازای هر جفت
حداکثر مقاومت کابلامگا۲۰ Category 312.5 امگا Category 512.5 امگا۱۲٫۵ امگا
مدیریت برق۳ کلاس قدرتی۴ کلاس قدرتی۶ کلاس قدرتی۸ کلاس قدرتی
کاهش حداکثر دمای محیط کابل۵ سانتی گراد به همراه یک مد فعال۱۰ سانتی گراد۱۰ سانتی گراد
کابل‌های پشتیبانی شدهCategory 3 Category 5Category 5Category 5Category 5
مدهای پشتیبانی شدهMode A Mode BMode A Mode BMode A Mode B 4-pair Mode4-pair Mode
 

کلام آخر

در این مطلب تیم اِف کِی نِت سعی را بر این داشت به مقایسه ی این دست از سوئیچ ها ببپردازد و همان طور که دیدید اصلی‌ترین تفاوتی که این سوئیچ‌ها با یکدیگر دارند در مقدار برقی است که می‌توانند در اختیار دیوایس ‌های موجود در شبکه بگذارند. البته که در جدول‌هایی که به زودی به این مطلب اضافه می شود به تفاوت‌های دیگر آن‌ها هم اشاره شده است.

امیدواریم که توضیحات این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد و اگر سوالی برایتان پیش آمد لطفا نظراتتان را کامنت کنید در غیر این صورت با ما تماس بگیرید

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا