آموزش ها و مقالاتمطالب آموزشی میکروتیک

پیکربندی وب پراکسی میکروتیک Mikrotik WebProxy

با سلام و احترام خدمت تمامی همراهان سایت اِف کِی نِت امروز با آموزش راه اندازی وب پراکسی WebProxy در روترهای میکروتیک در خدمتتون هستیم خب اول یه توضیح کوتاهی درباره پراکسی بدیم ،البته اکثرا با معنای این کلمه آشنا هستید، اما برای یکسری دوستانی که به تازگی به جمع شبکه کاران پیوستن توضیح این واژه خالی از لطف نیست .

پراکسی چیست ؟ Whats Proxy

پراکسی یک وکیل قانونی یا به زبان ساده تر یک واسطه است . برای مثال شما برای بازدید www.FKnet.ir باید وارد اینترنت شوید و درخواست خود را ارسال کنید و منتظر پاسخ باشید. اما در صورت وجود پراکسی Proxy در شبکه شما دیگر نیازی نیست شما به صورت مستقیم از اینترنت سوال خود را بپرسید ، بلکه در خواست شما به یک نماینده ارسال شده و این Proxy است که به جستجو در اینترنت میپردازد و پاسخ را برای شما ارسال میکند. در واقع وب پراکسی رابط بین شما و اینترنت است.

مزایای استفاده از وب پراکسی ؟ Why We Should Use WebProxy

سرور کش Server Cache :

وقتی تمامی درخواست های کاربران یک شبکه به یه جای مشخص (وب پراکسی) هدایت شود . برای درخواست های تکراری کاربران دیگر نیاز جستجو مجدد در اینترنت نیست! زیرا به کمک وب پراکسی میتوان نتایج جستجو های قبلی را نگه داشت تا برای درخواست های بعدی از آنها استفاده کند به این سرویس پراکسی Server Cache گفته میشود.

proxy_caching

مانیتورینگ شبکه Network Monitoring

زمانی که تمامی درخواست های کاربران یک شبکه به یک بخش شخصی ارسال شود ، طبیعیست که شما مدیریت بهتری روی درخواست های کاربران خواهید داشت میتوانید تمامی آنها را رصد کنید . درواقع با راه اندازی وب پراکسی شما یک مانیتورینگ خوب هم خواهید داشت.

network-monitoring

امنیت در شبکه Newwork Security

با راه اندازی پراکسی سرور دیگر نیاز نیست تک تک درخواست های کاربران که به سمت INTERNET میرود را بررسی کرد ، شاید اینکار در شبکه های کوچک آسان باشد اما در شبکه های بزرگ امری تقریبا غیر ممکن است و وقت گرانبهایی را از شما تلف میکند . با رصد پراکسی سرور دیگر نیاز به بررسی یک به یک کلاینت ها نیست ، و قطعا امنیت شبکه شما بالاتر خواهد رفت ، البته هرگز نکات امنیتی دیگر را درباره کلاینت های موجود در شبکه فراموش نکنید .

Network_Security

Web Policy

با متمرکز شدن درخواست های کاربران موجود در یک شبکه شما به راحتی میتوانید برای تمامی کلاینت های شبکه خود قوانین مختلفی وضع کنید و از دسترسی به منابع غیر ضروری در شبکه جلوگیری کرده و در هزینه های خود صرفه جویی کرده و امنیت شبکه خود را نیز بالاتر ببرید.

web_policy

مراحل پیکربندی وب پراکسی WebProxy در میکروتیک Mikrotik

در ابتدا لازم است سرویس Destination Nat Miktotik فعال شود ، زیرا باید از ارسال پکت هایی از دیتا که کاربران تولید میکندد بصورت مستقیم به اینترنت جلوگیری شود. در واقع ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا درخواست های کاربران ترجمه شده و بجای ارسال مستقیم به اینترنت به سمت وب پراکسی هدایت شوند .

کار بسیار ساده ایست ، شما باید مقصد پکتهای کاربران شبکه خود را پورت ۸۰۸۰ تنظیم کنید تا تقاضای کاربران به جای اینترنت به وب پراکسی برسد. خب حالا شروع میکنیم و مرحله به مرحله جلو میریم … خوبی روتر های میکروتیک اینه که کار باهاشون بسیار راحته و در اکثر مواقع شما نیاز به کد زدن ندارید و با میتونید صرف وقت کم کارتون رو راه بندازید.

۱- وارد کنسول روتر میکروتیک خودتون بشید و گزینه IP رو پیدا کنید و با باز شدن منوی بعدی روی آخرین گزینه یعنی WebProxy کلیک کنید.

1-1024x640-1-1-1024x600

۲-  با باز شدن صفحه وب پراکسی یه گزینه Enable رو مشاهده خواهید کرد که باید تیک کنار اون رو بزنید تا پراکسی سرورتون راه اندازی بشه . با همین سادگی!

2-1024x640-1-1-1-1-1024x600

۳- بعد از درخواست دادن کاربران برای مشاهده وب سایت ها ی مورد نظرشان شما برای مشاهده Cache میتوانید از گزینه Cache Content موارد مورد نظر خود را مشاهده و بررسی کنید.

3-1024x640-1-1-1-1024x600

۴- برای ایجاد فیلترینگ روی درخواست هایی که به سمت اینترنت میرود روی گزینه Access کلیک کرده و سپس Proxy Rule تعریف کنید.

4-1024x640-1-1-1-1024x600

۵- برای راه اندازی سرویس مانیتورینگ و لاگ گیری از درخواست ها میتوانید از گزینه های سمت راست کنسول میکروتیک خود System را انتخاب کنید و از گزینه های نمایش داده شده Logging را انتخاب کرده و در صفحه جدید باز شده روی علامت + کلیک کرده و مقدار topic را بر روی WebProxy قرار دهید تا از این پس از WebProxy شما لاگ رفته شود.

5-1024x640-1-1024x600

شما عزیزان می توانید برای آشنایی بیشتر با دیگر مطالب آموزشی اِف کِی نِت روی لینک کلیک کنید تا به صفحه ی مربوطه هدایت شوید. اگر سوالی برایتان پیش آمد لطفا نظراتتان را کامنت کنید ، کارشناسان اِف کِی نِت در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود یا می توانید با ما تماس بگیرید

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا