آموزش ها و مقالاتمطالب آموزشی سیسکو

مقایسه برندهای مطرح سوئیچ: سیسکو و جونیپر Cisco vs. Juniper

کمپانی های سیسکو و جونیپر اخیرا سوئیچ های جدیدی را به بازار معرفی کرده اند. همان طور که می‌دانید این دو کمپانی طراح و تولیدکننده قطعات مرتبط با شبکه، سال‌هاست که در این زمینه با هم رقابت دارند.

اما این رقابت‌ها تنها به سوئیچ‌ها و محصولات سطح سازمانی یا همان Enterprise محدود بوده‌اند. با این حال الان که سیسکو سوئیچ‌های Nexus و جونیپر، سری سوئیچ‌های EX را معرفی کرده‌اند، انتظار می‌رود که این رقابت‌ها دوباره از سر گرفته شوند.

سوال اصلی اینجاست که چطور می‌توانیم محصولات این دو تولیدکننده را با هم مقایسه کنیم؟ این موضوعی است که در این مطلب از اف کی نت قصد داریم به آن بپردازیم.

سیسکو و جونیپر Cisco vs. Juniper

اولین چیزی که در مورد مقایسه سیسکو و جونیپر باید بگوییم این است که مقایسه سوئیچ‌های نکسوس ۷۰۰۰ و EX کار چندان ساده‌ای نیست.

فراموش نکنید که جونیپر در سری EX مدل‌های مختلفی را معرفی کرده است، از مدل ۳۲۰۰ گرفته تا ۴۲۰۰ و ۸۲۰۰٫ این در حالیست که سیسکو تنها یک مدل نکسوس ۷۰۰۰ را اخیرا وارد بازار کرده است.

 

این طور که به نظر می‌رسد سوئیچ نکسوس ۷۰۰۰ سیسکو بیشتر به منظور استفاده در شرایط و موقعیت‌های بخصوصی در نظر گرفته شده اند. در حالی که سوئیچ‌های EX برای موارد عمومی‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند و می‌توان از آن‌ها در شاخه‌ها، ناحیه‌ها و دیتا سنترهای بسیاری استفاده کرد.

همین موضوع باعث شده که تنها مدل ۸۲۰۰ جونیپر و نکسوس ۷۰۰۰ با هم قابل مقایسه باشند.

به طور کلی می‌توان متوجه شد که کمپانی سیسکو مدل نکسوس ۷۰۰۰ را به طور کاملا اختصاصی برای دیتاسنترهای بزرگ طراحی و تولید کرده است. با این حال نباید انتظار داشت که در این سوئیچ، سرویس‌ها و ماژول‌های فایروال را ببینید.

همچنین باید در نظر داشته باشید که در سوئیچ نکسوس خبری از سازگاری با MPLS نیست، در حالی که تمامی سوئیچ‌های EX با این سرویس کاملا سازگار هستند و از آن پشتیبانی می‌کنند.

این سوئیچ‌ها در برخی دیگر از بخش‌ها هم با هم تفاوت‌هایی دارند. از عملکردشان گرفته تا میزان مقیاس‌پذیر بودنشان، مجازی سازی، سیستم عامل، یکپارچگی و به طور کلی چشم اندازی که برای یک کسب و کار و شبکه آن به ارمغان می‌آورند.

در بخش عملکرد/مقیاس‌پذیری، سوئیچ نکسوس ۷۰۰۰ از ۱۰ گیگابایت بر ثانیه انتقال اترنت پشتیبانی می‌کند و همچنین با بیش از ۴۰ گیگابایت بر ثانیه و ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه هم سازگار است – این همان استاندارد IEEE 802.3ba است.

از طرفی این سوئیچ سیسکو می‌تواند تا ۸Tbps ظرفیت سوئیچینگ را مدیریت کند که این مقدار را می‌تواند در آینده به میزان ۱۰Tbps(نکسوس ۷۰۰۰ ده اسلاتی) و ۱۵Tbps(نکسوس ۷۰۰۰ هجده اسلاتی) هم برساند.

لازم به ذکر است که نکسوس ۷۰۰۰ در حال حاضر از ۴۰ و ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه اترنت پشتیبانی نمی‌کند، به این خاطر که استاندارد IEEE 802.3ba هنوز تکمیل نشده است. بنابراین در ابتدای کار تنها باید به ۱۰ گیگابایت بر ثانیه رضایت دهید.

در طرف دیگر سوئیچ جونیپر ۸۲۰۰ را داریم. این سوئیچ در مدل‌های ۸ و ۱۶ اسلاتی عرضه می‌شود و از سرعت ۱۰ گیگابایت بر ثانیه هم پشتیبانی می‌کند. در مورد جونیپر چیزی در مورد پشتیبانی از استاندارد IEEE 802.3ba در آینده گفته نشده است.

CISCO-Switches

با توجه به اعداد و ارقامی که تا به اینجا گفتیم به نظر می‌رسد که ظرفیت سوئیچینگ سیسکو از جونیپر بیشتر باشد. اما در واقعیت موضوع به شکل دیگریست.

مدیر عامل جونیپر یعنی Scott Kriens ادعا می‌کند که اعداد گزارش شده برای سیسکو تنها میزان یکپارچگی سرعت پورت‌ها را نشان می‌دهد، در حالی که در جونیپر این اعداد نشان دهنده عملکرد ارسال بسته‌ها توسط سوئیچ است.

هر دو شرکت سیسکو و جونیپر در مورد قابلیت مجازی سازی سوئیچ‌های خود ادعاهای قوی دارند. با این حال این دو شرکت سازنده هر کدام رویکرد متفاوتی در این زمینه دارند.

 

 سیسکو قابلیت مجازی سازی را در قالب Virtual Device Contexts یا همان VDCs ارائه می‌کند. VDCs اجازه می‌دهد تا مجازی سازی سوئیچ را به کمک پروسه نرم افزاری، سخت افزاری، ایزوله سازی ترافیک، ایزوله سازی میزان خطا و مدیریت مجزا عملی کنید.

بدون شک قابلیت مجازی سازی یک فیچر جدید در سوئیچ‌ها نیست، با این حال به نظر می‌رسد که به عنوان یک قابلیت بسیار کارآمد در سوئیچ‌های نکسوس سیسکو شناخته می‌شود.

در طرف دیگر شرکت جونیپر را داریم. این تولیدکننده قابلیت مجازی سازی را در سوئیچ EX 4200 خود با تکنولوژی مجازی سازی chassis ارائه کرده است. این تکنولوژی اجازه می‌دهد تا بیش از ۱۰ سوئیچ EX 4200 به صورت یک سیستم مجزا و تکی عمل کنند.

در نگاه اول این قابلیت به نظر جذاب می‌رسد! با این حال باید دید که در عمل و واقعیت این تکنولوژی چطور عمل می‌کند و تجربه کاربران سوئیچ‌های جونیپر را بررسی کرد.

تفاوت سیستم عامل ها

یکی دیگر از تفاوت‌هایی که بین سوئیچ سیسکو و جونیپر دیده می شود، تفاوت بین سیستم عامل‌های آن‌هاست. جونیپر تنها یک سیستم عامل واحد برای روترها و سوئیچ‌های خود دارد و این سیستم JUNOS نام دارد، جونیر معتقد است که این سیستم عامل به عنوان مزیت رقابتی‌اش شناخته می‌شود.

اما سیسکو اخیرا تصمیم گرفته که یک سیستم عامل جدید مبتنی بر لینوکس برای سوئیچ‌های نکسوس خود در نظر بگیرد. با اینکه این سیستم عامل NX-OS تقریبا یک سیستم جدید است، اما سیسکو اعلام کرده که هیچ نگرانی در مورد این سیستم ندارد. به این خاطر که NX شباهت‌های بسیاری به IOS و همچنین SAN-OS دارد.

این موضوع خیلی باب میل مهندسین شبکه نبوده است، این افراد بر این باورند که سیسکو تنها باید به سیستم عامل قبلی خود پایبند باشد. با این حال نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رضایت کلی از سیستم JUNOS بیشتر است.

مسئله بعدی که قرار است به آن بپردازیم یکی دیگر از ادعاهای سیسکو است. این شرکت ادعا می‌کند که نکسوس ۷۰۰۰ کمک می‌کند تا کاربران، شبکه‌هایی متحد و ساده پیاده کنند.

آیا این موضوع واقعیت دارد؟ در طرف دیگر ماجرا جونیپر چه چیزی برای ارائه دارد؟ آیا سوئیچ‌های این شرکت هم چنین قابلیتی را در اختیار کاربر می‌گذارند؟

juniper

بد نیست بدانید که سوئیچ نکسوس علاوه بر اتصال اترنت از اتصال ذخیره سازی/storage شبکه هم پشتیبانی می‌کند. این قابلیت اجازه می‌دهد تا شبکه‌های خودتان را کاملا یکپارچه کنید. با این حال سوئیچ‌های جونیپر از قابلیت اصتال ذخیره سازی شبکه پشتیبانی نمی‌کنند.

در نتیجه این هم یکی دیگر از تفاوت‌های دو سوئیچ سیسکو وجونیپر محسوب می شود. سیسکو این موضوع را یک مزیت برای خود می‌داند.

با اینکه این یک مزیت برای سوئیچ نکسوس سیسکو به حساب می‌آید، این قابلیت هنوز در دسترس نیست. به این خاطر که برای اتصال ذخیره سازی شبکه به کانال فیبر نوری از طریق اترنت نیاز دارد – تکنولوژی که به آن FCOE می‌گویند – و هنوز هم کاملا استاندارد نشده است.

شایان ذکر است که نکسوس از کانال فیبر نوری و Infinband نیز پشتیبانی نمی‌کند.

 

همان طور که گفتیم جونیپر، واحد بودن سیستم عاملش را یک مزیت قدرتمند می‌دانید.

این شرکت معتقد است که سوئیچ‌های EX کمک می‌کند از پیچیدگی شبکه کم کنید و میزان اعتماد، عملکرد و همچنین امنیت موجود در شبکه را افزایش دهید. همچنین این شرکت تاکید بسیاری بر همکاری خودش با دیگر شرکای تجاری یعنی IBM و مایکروسافت دارد!

از سوی دیگر سیسکو را داریم. نکسوس ۷۰۰۰ سیسکو طبق دیدگاه دیتاسنتر سیسکو ۳٫۰ کاملا یکپارچه است.

همچنین قابلیت‌هایی مانند مجازی سازی و مقایس‌پذیر منعطف این سوئیچ که قرار است در آینده نزدیک به آن اضافه شود کمک می‌کند که یک شبکه مطمئن داشته باشید. در نتیجه اگر به دنبال چنین فیچرهایی هستید نکسوس سیسکو یک سوئیچ ایده‌ال برای شماست.

 

به نظر ما با توجه به قابلیت‌هایی که سیسکو برای سوئیچ نکسوس خود در نظر گرفته، نکسوس ۷۰۰۰ یک انتخاب مطمئن‌تر برای مصارف سازمانی است. به این خاطر که سوئیچ‌های EX جونیپر در حال حاضر آن طور که باید و شاید انتظارات سطح سازمانی را برطرف نمی‌کنند.

با این حال قضیه همیشه بر وفق مراد سیسکو باقی نمی‌ماند و به زودی جونیپر دست پر وارد میدان می‌شود.

نظر شما در مورد این دو سوئیچ سیسکو و جونیپر چیست؟ اگر شما تجربه استفاده از هر کدام از این مدل‌ها را دارید حتما نظرات خودتان را با اف کی نت در بخش دیدگاه‌ها در میان بگذارید.

 
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا