آموزش ها و مقالات, مطالب آموزشی سیسکو

راهنمای کلی در رابطه با سوئیچ های سیسکو

A general guide to Cisco switches

سیسکو بدون شک یکی از معروف ترین ارائه دهندگان راه حل های فناوری اطلاعات در جهان امروز است. این شرکت نه تنها پیشگامی در  محاسبات مدرن است ، بلکه در زمینه شبکه نیز شهرت دارد.  با کمی تحقیق در رابطه با سوئیچ های سیسکو می توانید تسلط این شرکت را در زمینه سخت افزاری دریابید. حجم زیاد سوئیچ های موجود و خدمات متنوع ارائه شده گواهی بر ارتباط سیسکو به عنوان یک کمپانی معتبر است.

اگر به دنبال نصب سوئیچ های سیسکو در شبکه خود هستید، در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین ابزارهای مانیتورینگ سیسکو آشنا کنیم و همه چیزهایی را که باید در مورد سوئیچ های سیسکو بدانید، بررسی کنیم ،که شامل یک خلاصه اولیه از نحوه کار آنها و راهنمای برخی از محبوب ترین سری سوئیچ های آن که امروزه در دسترس است می باشد.

سوئیچ های سیسکو: نکات اولیه

قبل از بررسی عمیق‌تر خود سوئیچ‌ها، لازم به ذکر است که سیسکو طیف وسیعی از سوئیچ‌های مختلف را بسته به نیاز کاربر ارائه می‌دهد. دو دسته از دسته های اصلی سوئیچ ها Catalyst و Nexus نام دارند. سوئیچ های کاتالیست برای شبکه های دانشگاهی طراحی شده اند و سوئیچ های Nexus به منظور استفاده در دیتا سنتر طراحی شده اند.

سوئیچ های شبکه پردیس

دو نوع اصلی سوئیچ شبکه وجود دارد که توسط سیسکو استفاده می شود. سوئیچ های پیکربندی ثابت و سوئیچ های مدولار.

  1. سوئیچ های مدولار: یک سوئیچ مدولار به شما امکان می دهد ماژول های اضافی را تعویض کرده و اضافه کنید.
  2. سوئیچ های پیکربندی ثابت : این نوع سوئیچ به شما اجازه نمی دهد یک ماژول اضافی را تعویض یا اضافه کنید.

سوئیچ که در محیط شبکه خود مهیا می کنید به نیازهای شبکه بستگی دارد. برای مثال برای شبکه هایی با ترافیک بالا می توانید از سوئیچ هایی مانند سری Cisco Catalyst 4500-X استفاده کنید.

سوئیچ های مدیریت شده

تعدادی از سوئیچ های شبکه به عنوان “مدیریت شده” طبقه بندی می شوند. سوئیچ های مدیریت شده به کاربر این امکان را می دهند که یک آدرس IP را روی دستگاه پیکربندی کند. سوئیچ های ۲۹۶۰-X، ۳۸۵۰-X، ۴۵۰۰-X، و ۶۸۰۰-X همه انواع سوئیچ های مدیریت شده هستند. مزیت این سوئیچ ها این است که می توانید از آدرس IP مدیریت شده خود برای اتصال با استفاده از Secure Shell یا Telnet استفاده کنید.

 

Cisco Catalyst 3850-X Series (سوئیچ مدولار)

سری سوئیچ های Cisco Catalyst 3850-X به شما امکان می دهد ماژول های شبکه (اترنت یا فیبر نوری) و ماژول های منبع تغذیه را انتخاب کنید. این سری همه کاره است زیرا می تواند در سازمان های کوچک و بزرگ مستقر شود. سازمان های کوچکتر اگر لایه توزیع نداشته باشند می توانند سوئیچ را در لایه اصلی و در شبکه های سازمانی بزرگتر در لایه دسترسی قرار دهند.

سوئیچ های قابل برنامه ریزی

یکی از جدیدترین انواع سوئیچ های ارائه شده توسط سیسکو، طیف سوئیچ های قابل برنامه ریزی آن است(که درسری سوئیچ های Catalyst 9000 مشاهده می شود) سوئیچ های قابل برنامه ریزی به عنوان راهی برای پیاده سازی intent-based networking استفاده شده است. این سوئیچ ها دارای یک ASIC سفارشی هستند که برای سازگاری با فناوری های نوظهور در آینده طراحی شده است.

این سوئیچ های قابل برنامه ریزی با یک پلت فرم intent-based networkingکار می کنند. برنامه نویسی زیرساخت شبکه از طریق این سوئیچ ها به مدیران این امکان را می دهد تا زیرساخت های خود را با توجه به خدمات و تجربیاتی که به دنبال ارائه آن هستند تنظیم کنند. به عنوان مثال، اگر یک تیم نیاز به میزبانی تماس ویدیویی با مشتری داشته باشد، یک برنامه ویدیویی شبکه را حول نیازهای تماس شکل می دهد تا بهترین عملکرد را ارائه دهد.

intent-based networking ترکیبی از تلاش های مدیران و توسعه دهندگان با هم در هم افزایی است. هدف ایجاد و حفظ خدماتی است که تجربه بهتری را به کاربر نهایی ارائه دهد. با این حال، سوئیچ های قابل برنامه ریزی همچنین به مدیران شبکه این فرصت را می دهند تا وظایف معمول مدیریت شبکه را خودکار کنند.

روش های سوئیچینگ سیسکو

سه روش مختلف وجود دارد که روترهای مبتنی بر IOS سیسکو برای ارسال بسته ها در یک شبکه استفاده می کنند. این سه روش به شرح زیر است:

فرآیند سوئیچینگ: پردازنده روتر از نرم افزار برای مسیریابی و بازنویسی بسته ها استفاده می کند. این کندترین روش از سه روش است زیرا مقیاس پذیر نیست.

سوئیچینگ سریع (یا حافظه پنهان مسیر): این جایی است که اولین بسته از یک جریان بسته توسط یک پردازشگر مسیر مسیریابی و بازنویسی می شود و بسته های زیر به جای آن توسط سخت افزار پردازش می شوند.

Cisco Express Forwarding: Cisco Express Forwarding از جداول ارسال سخت افزار برای رایج ترین جریان ها استفاده می کند. این کار پردازنده مسیر را برای کار بر روی سایر وظایف آزاد می کند.

هدف روترهای Cisco این است که در صورت امکان، Cisco Express Forwarding را در اولویت قرار دهند. اگر این تغییر سریع امکان پذیر نباشد، می توان از سوئیچینگ فرآیند استفاده کرد. اکثر سوئیچ‌های سیسکو دارای پردازنده‌های مسیر هستند که برای سوئیچینگ فرآیند طراحی نشده‌اند و بنابراین هنگام استفاده از آن عملکرد ضعیفی را تجربه می‌کنند. با این حال بیشتر اوقات شما از Cisco Express Forwarding یا Fast Switching استفاده می کنید.

نشانگرهای LED سوئیچ: نظارت بر عملکرد

اگر در گذشته از سوئیچ‌های کاتالیست سیسکو استفاده کرده‌اید، می‌دانید که این سوئیچ‌ها دارای انواع چراغ‌های LED هستند که به عنوان نشانگر عملکرد استفاده می‌شوند. بسته به مدل سوئیچ، LED های مختلفی از محصولی به محصول دیگر وجود خواهد داشت. در تمام محصولات، این چراغ ها دارای معانی متنوعی هستند. ما برخی از نشانگرهای LED کلیدی را در این بخش در زیر برای سوئیچ Cisco Catalyst 2960 فهرست کرده‌ایم.

1. LED سیستم

LED سیستم در بالای چراغ های LED نشان داده شده است و به سادگی نشان می دهد که سوئیچ به منبع برق متصل است و به درستی کار می کند. یک سوئیچ در حال کار با رنگ سبز مشخص می شود در حالی که رنگ کهربایی نشان می دهد که اتصال مشکلی وجود دارد و سوئیچ به درستی وصل نشده است. هنگامی که چراغ LED خاموش است، این نشان می دهد که کاربر باید بررسی کند که آیا سوئیچ به منبع برق به درستی وصل شده است یا خیر.

رنگوضعیت سیستم
خاموشسیستم روشن نیست
سبزسیستم به طور عادی کار می کند.
کهرباییسیستم در حال دریافت برق است اما به درستی کار نمی کند.
2. LED RPS

این LED وضعیت سیستم برق اضافی (RPS) را به شما نشان می دهد. RPS قابلیتی است که سیسکو برای محافظت از سوئیچ شما در برابر قطع برق که می تواند به دستگاه آسیب برساند، استفاده می کند. یک LED سبز نشان می دهد که RPS در حال کار است. اگر چراغ RPS خاموش است، سوئیچ به منبع تغذیه پشتیبان متصل نیست. اگر یک LED سبز چشمک زن می بینید، به این معنی است که RPS متصل است اما برق دستگاه دیگری را تامین می کند. یک LED کهربایی به شما می گوید که دستگاه در حالت آماده به کار است. با این حال، اگر این چراغ چشمک بزند، به این معنی است که دستگاه از کار افتاده است . RPS برق پشتیبان را ارائه می دهد.

رنگوضعیت RPS
خاموشRPS خاموش است یا به درستی متصل نیست.
سبزRPS متصل است و در صورت نیاز آماده تامین برق پشتیبان است.
سبز چشمک زنRPS متصل است، اما در دسترس نیست، زیرا انرژی را برای دستگاه دیگری تامین می کند.
کهربائیRPS در حالت آماده به کار یا در وضعیت خطا قرار دارد. دکمه Standby/Active را روی RPS فشار دهید و LED باید سبز شود. اگر اینطور نباشد، فن RPS ممکن است از کار بیفتد.
کهربائی چشمک زنمنبع تغذیه داخلی یک سوئیچ از کار افتاده است و RPS در حال تامین برق سوئیچ است.
3. Port Status LED

چراغ وضعیت پورت برای اطلاع از حالت وضعیت پورت استفاده می شود. وقتی LED سبز است، به این معنی است که پورت در حال کار است. این حالت پیش فرض سوئیچ است. چراغ سبز LED نشان می دهد که پورت در حال ارسال یا دریافت داده است. هنگامی که LED به طور کامل خاموش و غیر فعال است، به این معنی است که هیچ لینکی وجود ندارد. به همین ترتیب، اگر LED به طور متناوب بین سبز و کهربایی تغییر کند، خطای پیوند وجود دارد. در صورت مسدود شدن پورت، با چراغ کهربایی به شما اطلاع داده می شود.

4. Port Duplex LED

چراغ LED Port Duplex برای نشان دادن زمان فعال شدن حالت پورت دوبلکس استفاده می شود. اگر چراغ سبز می بینید، تمام پورت های خاموش در حالت نیمه دوبلکس هستند. LED سبز همچنین به این معنی است که پورت در حالت فول دوبلکس در نظر گرفته می شود.

5. Port Speed LED

چراغ Port Speed ​​برای نشان دادن عملکرد سوئیچ شما از نظر سرعت استفاده می شود. هنگامی که LED فعال وجود ندارد، می دانید که پورت با سرعت ۱۰ مگابیت بر ثانیه کار می کند. یک چراغ LED سبز به شما می گوید که پورت با سرعت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه کار می کند. یک پورت LED سبز چشمک زن به شما می گوید که یک پورت به سرعت با سرعت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه کار می کند.

6. Power over Ethernet (PoE) Mode

هنگامی که حالت PoE انتخاب می شود، چراغ LED روشن می شود. با این حال، اگر LED وجود نداشته باشد، این بدان معناست که حالت PoE برای استفاده انتخاب نشده است. یک LED سبز به این معنی است که PoE انتخاب شده است و همچنین رنگ های نمایشگر اضافی روی LED های پورت نشان داده می شود که حاوی اطلاعات بیشتر است. اگر LED به طور متناوب بین سبز و کهربایی باشد، به این معنی است که PoE رد شده است. این به این دلیل است که تامین برق دستگاه، انرژی بیشتری نسبت به سوئیچ می‌گیرد. چراغ LED کهربایی چشمک زن به این معنی است که PoE به دلیل نقص در دسترس نیست.

رنگوضعیت POE
خاموشحالت PoE انتخاب نشده است. هیچ یک از پورت‌های 10/100 PoE قطع نشده و یا در وضعیت خطا قرار ندارند.
سبزحالت PoE انتخاب شده است و وضعیت PoE روی LED های پورت نشان داده می شود.
کهربایی چشمک زنحالت PoE انتخاب نشده است. حداقل یکی از پورت های 10/100 PoE قطع شده است یا حداقل یکی از پورت ها دارای خطای PoE است.

معرفی سوئیچ های سری کاتالیست سیسکو

سوئیچ های Cisco Catalyst به طور خاص برای محیط های شبکه سازمانی طراحی شده اند. سیسکو طیف گسترده‌ای از این مدل سوئیچ هارا طراحی و تولید کرده ، در این قسمت برجسته ترینمدل های سیسکو کاتالیست را به شما معرفی می کنیم.

  • سیسکو کاتالیست سری ۹۰۰۰

سری Cisco Catalyst 9000 یک سری سوئیچ است که به عنوان نسل بعدی سوئیچ های شبکه سیسکو قرار گرفته است. این سوئیچ ها با استفاده از Unified Access Data Plane (UADP) و Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) طراحی شده اند. نتیجه نهایی سوئیچ هایی است که دسترسی نرم افزاری تعریف شده (SD-Access) را ارائه می دهند. SD-Access سودمند است زیرا به کاربر اجازه می دهد خدمات را به سرعت ایجاد و ارائه دهد.

  • سیسکو کاتالیست سری ۹۵۰۰

این سوئیچ ها سوئیچ های پردیس با پلتفرم های سوئیچینگ هسته ثابت هستند که به طور خاص برای IoT  و cloudطراحی شده اند. آنها ازMPLS، MVPN، NATو VPN های لایه ۲/۳ پشتیبانی می کنند. آنها همچنین توانایی SD-Access  و فناوری مجازی Cisco StackWise Virtualدارند.

  • سیسکو کاتالیست سری ۹۴۰۰

سری سوئیچ های Cisco Catalyst 9400 پاسخ سیسکو به سوئیچینگ سازمانی مدولار است. آنها از پهنای باند سیستم تا ۹ ترابیت در ثانیه پشتیبانی می کنند و می توانند تا ۳۸۴ پورت دسترسی را مقیاس کنند. این یک گزینه سوئیچینگ ایمن است که سیسکو DNA و SD-Access را نیز ارائه می دهد. سری ۹۴۰۰ انتخاب خوبی برای سازمان هایی است که به دنبال مقیاس پذیری و قابلیت افزایش اندازه هستند.

  • سیسکو کاتالیست سری ۹۳۰۰

سوئیچ های Cisco Catalyst 9300 به عنوان یک پلت فرم سوئیچینگ سازمانی و قابل استک شدن نامیده می شوند. سوئیچ های ۹۳۰۰ از نقاط دسترسی ۸۰۲٫۱۱ax و ۸۰۲٫۱۱ac Wave 2 پشتیبانی می کنند. این نیز به دلیل استفاده از فناوری مجازی StackWise که از معماری NSF/SSO پشتیبانی می کند، از نظر استقرار انعطاف پذیر انتخاب خوبی است. منحصر به فردترین جنبه این سوئیچ ها این است که تنها پلت فرم سوئیچینگ با قابلیت استک خور بودن از جلو و پشت دستگاه است.

  • سیسکو کاتالیست سری ۶۸۰۰

سری Cisco Catalyst 6800 سوئیچ های دانشگاهی هستند که به طور خاص برای سرویس های ایمن ۱، ۱۰ و ۴۰ گیگابیت بر ثانیه بهینه شده اند. آنها از سیسکو DNA و SD-Access پشتیبانی می کنند و همچنین با شاسی های سری Cisco Catalyst 6500-E سازگاری کامل دارند. طراحی ماژولار این سری آن را برای سازمان هایی که به دنبال راه حلی امن و مقیاس پذیر هستند ایده آل می کند.

  • سیسکو کاتالیست سری ۶۵۰۰

یک سری محبوب به دلیل عملکرد قوی و مقیاس پذیری آن است. حداکثر ۴۴ پورت ۴۰ GE و ۵۳۴ GE1 را ارائه می دهد. همچنین پشتیبانی کاملی از سیسکو DNA و SD-Access وجود دارد.

  • سیسکو کاتالیست سری ۳۶۵۰ و ۳۸۵۰

هر دو سری Cisco Catalyst 3650 و ۳۸۵۰ سوئیچ های استک خور هستند که برای عملکرد داده، ویدیو صوتی، سیمی و بی سیم طراحی شده اند. یک کنترلر بی سیم یکپارچه در کنار دسترسی لایه ۲ و ۳ وجود دارد. پشتیبانی کامل از Cisco DNA و SD-Access وجود دارد. این سری از فناوری اترنت چند گیگابیتی برای حفظ عملکرد بالا استفاده می کند.

  • Cisco Catalyst 2960-X/XR Series

سوئیچ های سری Cisco Catalyst 2960-X/XR سوئیچ های مقیاس پذیری هستند که برای داده، صدا و ویدئو طراحی شده اند. این سری دارای دسترسی لایه ۲ و ۳ به همراه قابلیت استک شدن تا ۸۰ گیگابیت بر ثانیه است. همچنین لینک های SFP+ 10 گیگابیت بر ثانیه وجود دارد. آنها دارای دو منبع تغذیه اضافی با فن های داخلی هستند تا از پایداری سرویس اطمینان حاصل کنند.

  • سیسکو کاتالیست سری ۴۵۰۰E

سری سوئیچ های Cisco Catalyst 4500 سوئیچ هایی با   fixed-coreبا دسترسی مدولار هستند که برای سازمان هایی طراحی شده اند که به دنبال مقیاس پذیری هستند. این سری از سوئیچ ها به طور خاص برای سرویس های ۱ گیگابیت بر ثانیه و ۱۰ گیگابیت بر ثانیه طراحی شده اند. همچنین پشتیبانی کاملی از سیسکو DNA و SD-Access وجود دارد.

  • سری Cisco Catalyst 3560CX و ۲۹۶۰CX

سوئیچ های Cisco Catalyst 3560-CX و ۲۹۶۰ CX سوئیچ های پیکربندی ثابتی هستند که برای کاربران سازمانی هدف قرار می گیرند. آنها برای سرویس های ۸ و ۱۲ گیگابیت بر ثانیه طراحی شده اند. این سوئیچ ها ظرفیت پشتیبانی از Cisco FlexStack-Plus را دارند. این سوئیچ ها برای اتصال کامپیوترها، نقاط دسترسی بی سیم، تلفن های IP و دوربین های نظارتی طراحی شده اند.

  •  سری Cisco Catalyst  ۲۹۶۰-L

یکی دیگر از انواع محبوب سوئیچ‌های پیکربندی ثابت، سری Cisco Catalyst 2960-L است. سوئیچ های سری Cisco Catalyst 2960-L یکی از قابل اعتمادترین خطوط در مجموعه Catalyst است. این سری در پیکربندی های ۸ پورت تا ۴۸ پورت موجود است. نسخه های ۸، ۱۶ و ۲۴ پورت طراحی بدون فن را ارائه می دهند. همه نسخه ها از Power Over Ethernet (PoE) پشتیبانی می کنند.

  • سری ساختمان های دیجیتال کاتالیست سیسکو

Cisco Catalyst Digital Building یک سری سوئیچ با پیکربندی ثابت است. آنها با در نظر گرفتن نصب و راه اندازی سبک و مدیریت شبکه طراحی شده اند. مانند سری Cisco Catalyst 2960-L، این سری نیز بی صدا با طراحی بدون فن کار می کند که خطر خرابی سخت افزار را کاهش می دهد.

سوئیچ‌های مرکز داده Nexus

همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، سری Nexus با در نظر گرفتن دیتا سنترها طراحی شده است. در این بخش، ما قصد داریم به برخی از بهترین سوئیچ‌های نکسوس بپردازیم.

  • سیسکو Nexus 9000 Series

سری Nexus 9000 سیسکو برای ارائه عملکرد بالا و تأخیر کم به مراکز داده ایجاد شده است. این سوئیچ ها در دو حالت کار می کنند: نرم افزار Cisco NX-OS و Application Centric Infrastructure (Cisco ACI). Cisco ACI بسیار شبیه به یک راه حل SDN عمل می کند و خود برنامه را به عنوان یکی از مراکز قرار می دهد. نتیجه سوئیچ قابل دسترسی، شفاف و ایمن است.

  • سیسکو Nexus 9200 Series

پلت فرم سری Nexus 9200 با سوئیچ‌هایی با پیکربندی ثابت طراحی شده است که برای پشتیبانی از طیف وسیعی از اتصالات طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، این سوئیچ ها از اتصال ۱، ۱۰، ۲۵، ۴۰، ۵۰ و ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کنند. سری Nexus 9200 سیسکو نیز از سیستم عامل نرم افزار Cisco NX-OS استفاده می کند.

  •  Cisco Nexus 9300 9300-EX، FX F2

این سوئیچ‌ها برخی از پیشرفته‌ترین سوئیچ‌هایی هستند که سیسکو در اختیار دارد. پلتفرم Cisco Nexus 9300 از ASIC استفاده می کند و برای هدف صریح ایجاد استقرارهای مبتنی برابر ایجاد شده است. این معماری با پشتیبانی از Cisco ACI و Cisco NX-OS بسیار مقیاس پذیر است.

  • سیسکو Nexus 9500 Series

سری Nexus 9500 سیسکو یکی از همه کاره ترین سوئیچ هایی است که سیسکو ارائه می دهد. سه گزینه مدولار موجود است: سوئیچ Cisco Nexus 9504 (شامل چهار اسلات)، سوئیچ Cisco Nexus 9508 (شامل هشت اسلات) و سوئیچ Cisco Nexus 9516 (شامل ۱۶ اسلات). هر یک از این سوئیچ ها از رابط های اترنت ۱، ۱۰، ۲۵، ۴۰، ۵۰ و ۱۰۰ گیگابیتی پشتیبانی می کنند.

  • سیسکو Nexus 7000 Series

سری Cisco Nexus 7000 مجموعه ای از سوئیچ های مدولار است که شامل Cisco NX-OS می شود. با این حال، چیزی که واقعا این سری را خاص می کند این است که شامل ابزارهای منبع باز است که می توانند بر اساس نیازهای یک پلت فرم نرم افزاری برنامه ریزی و ساختاربندی شوند. یکی از مزایای این سری این است که معماری distributed fabric شده آن را به یکی از سوئیچ های مقیاس پذیرتر در بازار تبدیل می کند.

  • سیسکو Nexus 5000 Series

این سوئیچ ها برای آوردن اترنت ۱۰/۴۰ گیگابیتی به لایه ۲ و لایه ۳ طراحی شده اند. این سری شامل Cisco NX-OS و یک تجربه مقیاس پذیر است. سری ۵۰۰۰ شامل هر دو پلتفرم Cisco Nexus 5500 و ۵۶۰۰ است. این سری همچنین می تواند از طریق یک دامنه مدیریتی از پورت های چشمگیر ۲۳۰۴ پشتیبانی کند.

  • سیسکو Nexus 3000 Series

سری Nexus 3000 سیسکو به دلیل توانایی خود در ارائه خدمات با تأخیر کم شناخته شده است. هدف اصلی این سوئیچ ها ارائه یک تجربه سوئیچینگ لایه ۲ و ۳ قابل اعتماد است. آنها به ویژه برای مراکز داده مقیاس پذیر و خدمات ابری ایده آل هستند.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code