آموزش ها و مقالات, مطالب آموزشی سیسکو

انواع سوئیچ های شبکه و اترنت

با سلام خدمت همه ی همراهان عزیز سایت FKnet امروز قصد داریم درباره ی انواع سوئیچ های شبکه و اترنت سیسکو با شما عزیزان صحبت کنیم . اگر شما قصد دارید وارد این فضا شوید یا اگر در محیط شبکه کار می کنید پس بهتر است این مطلب را بخوانید . آیا سوئیچ شما مطابق با نیازهایی که ممکن است در محیط کارتان پیش بیاید قابل تغییر یا ارتقا  هستند ؟ بعد از خوندن این مطلب و آشنایی با انواع سوئیج های شبکه می تونین بهترین راه برای ساخت آینده کاریتون پیدا کنید .

بررسی کلی سوئیچ های شبکه

سوئیچ های شبکه اترنت به طور کلی به دو دسته ی اصلی تقسیم می شوند :  ۱٫ سوئیچ های ماژول  ۲٫ سوئیج های ثابت قابل پیکربندی 

در انواع سوئیچ های شبکه یک سری تفاوت هایی وجود دارد چون سوئیچ در حال تغییر است ولی در حالت کلی تعریف اولیه ی آنها یکسان است .

۱٫ سوئیچ های ماژولار : 

سوئیچ های ماژولار این اجازه را به شما می دهد که در صورت نیاز ماژول های اکسپنژن را به سوئیچتان اضافه کنید و درواقع زمانی که شبکه ی شما نیاز به تغییر دارد حالت انعطاف پذیری خواهد داشت . نمونه هایی از ماژول های اکسپنژن می توان به برنامه های خاص (مانند فایروال ، بی سیم یا آنالیز شبکه) و ماژول هایی برای رابط های اضافی ، منبع تغذیه یا فن های خنک کننده اشاره کرد .

 ۲٫ سوئیچ های اترنت با پیکربندی ثابت :

سوئیچ های پیکربندی ثابت سوئیچ هایی با تعدادی پورت ثابت هستند و معمولاً قابل ارتقا نیستند . دسته سوئیچ پیکربندی ثابت خود به دسته های به سوئیچ های غیرمدیریتی ، سوئیچ های هوشمند و سوئیچ های مدیریت شده لایه دوم و لایه ی سوم تقسیم می شود.

سوئیچ های غیر مدیریتی :

سوئیچ های غیر مدیریتی یک سوئیچ طراحی شده هستند پس نیازی به پیکربندی ندارند و شما به سادگی می توانید به این نوع سوئیچ ها وصل شوید . سوئیچ های غیر مدیریتی به طور معمول برای اتصال اولیه مورد استفاده قرار می گیرند . شما می توانید این نوع سوئیج ها را در مکان های متفاوتی ببینید مثلا در حالی که در شبکه های خانگی اسنفاده می شوند یا هرجایی که به تعدادی پورت بیشتر مورد نیاز است . مانند میز ، آزمایشگاه یا اتاق کنفرانس.

به عنوان مثال ، این نوع سوئیچ ها زمانی که شما به چند پورت اضافی روی میز ، آزمایشگاه ، اتاق کنفرانس یا حتی در منزلتان نیاز دارید ، بسیار مناسب هستند . با وجود تعدادی از سوئیچ های غیر مدیریتی که در بازار وجود دارد ، می توانید از قابلیت هایی مانند تشخیص کابل ، تشخیص حلقه ، اولویت بندی ترافیک با استفاده از تنظیمات پیش فرض QoS ، قابلیت صرفه جویی در مصرف انرژی با استفاده از استاندارد EEE (انرژی کارآمد اترنت) و حتی PoE) Power over Ethernet) استفاده کنید .

اگرچه همانطوری که از اسم سوئیچ  پیداست ، این نوع سوئیچ ها را نمی توان مدیریت کرد و شما به سادگی و بدون هیچ تنظیمات پیکربندی می توانید به آن ها وصل شوید .

سوئیچ های هوشمند :

این دسته از سوئیچ ها در حال بهبود یافتن و ارتقا خود هستند. قاعده ی کلی در این نوع سوئیچ ها این است که بتواند مقادیر مدیریتی ،QoS و امنیت ارائه دهد . اما در بخش توانایی و مقیاس پذیری از سوئیچ های مدیریتی در سطح پایین تری قرار دارند . این دسته از سوئیچ ها می توانند یک جایگزین مقرون به صرفه برای سوئیچ های مدیریت شده باشند . آنها می توانند به همراه سوئیچ های مدیریت شده (که به عنوان Core استفاده می شوند ) در یک شبکه قرار بگیرند .

قابلیت های موجود برای این دسته از سوئیچ های هوشمند بسیار متفاوت است . همه این دستگاه ها رابطی برای مدیریت دارند که معمولاً ساده تر از آنچه سوئیچ های مدیریت شده ارائه می دهند ، هستند . سوئیچ های هوشمند به شما این امکان را می دهند تا با ایجاد VLAN ها ، شبکه را به گروه های کاری تقسیم کنید ، اگرچه تعداد کمتری از VLAN ها و آدرس های MAC نسبت به آنچه که با یک سوئیچ مدیریت شده دارید بدست آورید. علاوه بر این ، سوئیچ های هوشمند از کیفیت اصلی خدمات نیز (QoS) پشتیبانی می کنند .

cisco-switch

سوئیچ های شبکه لایه ی دوم و سوم به صورت کامل مدیریت شده 

سوئیچ های مدیریت شده ( Managed switches ) با ارائه کامل ترین ویژگی ها به منظور ارائه بهترین تجربه رای کاربران ، بالاترین سطح امنیتی ، دقیق ترین کنترل ها روی شبکه و مدیریت شبکه و ارائه بالاترین مقیاس پذیری در دسته پیکربندی ثابت سوئیچ ها طراحی شده اند .

در نتیجه ، سوئیچ های مدیریت شده معمولاً به عنوان سوئیچ های aggregation/access در شبکه های بسیار بزرگ یا به عنوان یک سوئیچ core در شبکه های نسبتاً کوچکتر مستقر می شوند . سوئیچ های مدیریتی باید از سوئیچینگ لایه ی دوم و مسیریابی IP لایه ی سوم پشتیبانی کنند ولی بعضی از این دست سوئیچ ها فقط ار لایه ی دوم پشتیبانی می کنند .

قابلیت های امنیتی اضافی ممکن است شامل VLAN های خصوصی برای امنیت کاربران یا دستگاه باشد ، مدیریت امن (از طریق SCP دانلود می شود ، تأیید هویت مبتنی بر وب ، Radius / TACACS AAA ، و غیره) ، CoPP (صفحه کنترل Policing) برای محافظت از CPU سوئیچ باشد. ، پشتیبانی بیشتر شامل موارد ۸۰۲٫۱ برابر (مبتنی بر زمان ، VLAN اختصاصی ، مبتنی بر پورت/هاست و غیره) می شود .

قابلیت لیست های کنترل دسترسی امکان کاهش انعطاف پذیری ، محدود کردن نرخ ، ورود به سیستم توسط آدرس لایه ی دوم و سوم ، تعداد پورت های TCP / UDP ، نوع اترنت ، ICMP یا TCP و غیره فراهم می کند .

ویژگی های سوئیچ های مدیریت شده 

سوئیچ های مدیریت شده سرشار از ویژگی هایی هستند که به آنها این امکان را می دهد تا از خود و شبکه در برابر حملات عمدی یا غیر عمدی سرویس محافظت کنند که این شامل Dynamic ARP Inspection و  IPv4 DHCP snooping و امنیت IPv6 First Hop به همراه RA Guard و ND Inspection و Neighbor Binding Integrity و موارد دیگری است .

برای ویژگی های QoS و Multicast ، قابلیت ها فراتر از آنچه در سوئیچ هوشمند وجود دارد است . سوئیچ های مدیریت شده از IGMP و MLD Snooping با عملکردهایی برای بهینه سازی ترافیک چندکاره IPv4 / v6 در شبکه TCP، LAN ، تنظیم / ضمیمه کردن ترافیک توسط لایه ی دوم (۸۰۲٫۱p) یا لایه ی سوم (DSCP / TOS) و محدود کردن میزان ترافیک پشتیبانی می کنند .

از لحاظ امنیتی ، سوئیچ های مدیریتی وظیفه ی محافظت از صفحه ی اطلاعات ( ترافیک اطلاعاتی که از طریق کاربر فرستاده می شود ) ، صفحه ی کنترل ( ترافیک اطلاعاتی که  بین دستگاه های شبکه وجود دارد برای اطمینان از اینکه اطلاعات کاربر به درستی به مقصد می رسد یا خیر ) ،  صفحه مدیریتی ( ترافیک اطلاعاتی که برای مدیریت شبکه یا خود دستگاه استفاده می شود ) را دارند .

 از مهمترین ویژگی های سوئیچ های شبکه می توان به موارد زیر اشاره کرد 

  • سرعت سوئیچ شبکه
  • تعداد پورت های سوئیچ
  • توان الکتریکی بر بستر اترنت ( PoE )
  • قابلیت های stacking در سوئیچ ها

ازلحاظ مقیاس پذیری بخواهیم بررسی کنیم این سوئیچ ها ابعاد بزرگی دارند بنابراین شما می توانید تعداد زیادی VLAN (برای کارگروه ها) ، دستگاه ها (اندازه MAC) ، مسیرهای IP و ACL policies برای اهداف مبتنی بر امنیت / QoS و غیره ایجاد کنید.

سرعت سوئیچ شبکه 

سوئیچ های شبکه سرعت های مختلفی دارد. سرعت سوئیچ های پیکربندی ثابت با اترنت سریع (۱۰/۱۰۰Mbps) ، گیگابیت اترنت (۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰) ، ۱۰ گیگابایت (۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰/۱۰۰۰۰Mbps) و حتی  ۴۰/۱۰۰  Gbps کار می کند .

همچنین در برخی سوئیچ ها تکنولوژی های چند گبگابیتی برای ارائه سرعت های بیش از ۱ گیگابایت در دسته کابل های ۵e/6 وجود دارد .  سوئیچ ها دارای تعدادی پورت uplink (لینک بالادست) و downlink (لینک پایین دست) هستند. پورت های Downlink به کاربران نهایی و  پورت های Uplink به سوئیچ های دیگر یا به زیرساخت شبکه متصل میشوند.

تعداد پورت های سوئیچ شبکه 

سویچ شبکه اندازه های مختلفی دارد. سویچ های پپیکربندی ثابت معمولا با  ۵، ۸، ۱۰، ۱۶، ۲۴، ۲۸، ۴۸ و ۵۲ پورت تنظیم می شوند . این پورت ها ممکن است ترکیبی از اسلات های SFP/SFP+ برای اتصالات فیبر باشند، اما معمولا دارای پورت های مسی با رابط کانکتور RJ-45 در قسمت جلو می باشند که امکان ارتباط تا حداکثر فاصله ۱۰۰ متری را فراهم می کنند. با ماژول های فیبرSFP به حداکثر فاصله ۴۰ کیلومتری میتوان دست یافت.

 (Power over Ethernet (PoE در برابر غیر PoE

توان الکتریکی بر بستر اترنت (PoE)  به عنوان قابلیت تامین برق برای یک دستگاه به شمار می رود، دستگاه هایی مانند، دوربین نظارت IP ،Phone IP . یکی از مزیت های PoE انعطاف پذیری است که شرایطی برایتان فراهم  می کند تا شما بتوانید در کسب و کارتان و حتی جایی که دسترسی به برق سخت است هم به خوبی از این امکان بهره ببرید .

سوئیچ ها با تعداد کمی از استانداردها برق دستگاه را تامین می کنند. IEEE 802.3af حداکثر ۱۵٫۴ وات را در یک پورت از سوئیچ و IEEE 802.3at (که PoE+ هم شناخته میشود) حداکثر ۳۰ وات را فراهم می کنند .  در اغلب نقاط نهایی ۸۰۲٫۳af کفایت می کند اما برخی دستگاه ها از جمله ip phone  یا نقطه دسترسی با رادیوهای مختلف (امواج) که به توان برق بالاتری نیاز دارند

بعضی از سوئیچ های سیسکو از (Universal Power over Ethernet  (UPoE که به  ۶۰W PoE نیز معروف است پشتیبانی می کنند که می تواند حداکثر تا ۶۰ وات برق تامین کند ، . استاندارد جدید ۸۰۲٫۳bt حتی سطوح بالاتری از توان را برای آینده در نظر دارد.

برای انتخاب سوئیچ مناسب، بهتر است سوئیچ را بر حسب مقدار توان برقی مورد نیاز خود انتخاب نمایید. برای اتصال به دسکتاپ ها یا سایر دستگاه هایی که PoE را پشتیبانی نمیکنند سوئیچ های بدون PoE انتخاب خوب و بسیار به صرفه تری از لحاظ هزینه میباشند.

سوئیچ های Stackable و standalone

با رشد شبکه شما به سوِئیچ های بیشتری به منظور تامین ارتباط پذیری شبکه با تعداد دستگاه متصل در شبکه  نیاز دارید . هنگام استفاده از سوئیچ های standalone هر سوئیچ بعنوان یک موجودیت  مجزا مدیریت و تنظیم  می شود.

در مقابل، سوئیچ های stackable راهی برای ساده سازی و افزایش دسترسی به شبکه را  فراهم می کند . به جای تنظیم و مدیریت هشت سوئیچ  ۴۸ پورت به طور جداگانه، می توان تمام هشت مورد را مثل یک سوئیچ واحد با استفاده از سوئیچ های stackable مدیریت کرد . با یک سوئیچ stackable درست، تمامی هشت سوئیچ (مجموعا ۳۸۴ پورت دارند) بعنوان یک سوئیچ واحد عمل می کند . یعنی این سوئیچ ها یک SNMP/RMON agent واحد ، دامنه Spanning Tree واحد ، رابط CLI یا Web واحد و صفحه مدیریت واحد خواهند داشت .

کلام آخر :

مراقب محصولات موجود در بازار که با نام ” stackable ”  فروخته می شوند باشید .  چون  برخی صرفاٌ یک رابط کاربر یا رابط مدیریت مرکزی را برای رسیدن به واحد سوئیچ جداگانه فراهم می کنند و عملکرد سوئیچ های stackable  اصلا این چنین نیست ، در واقع “خوشه بندی” است. و شما خودتان باید ویژگی هایی مانند ACLs ، QoS ، Port Mirroring و سایر موارد را به صورت جداگانه پیکربندی کنید.

همچنین مزیت های دیگری نیز برای stacking  صحیح وجود دارد. مثلا شما می توانید اعضای یک سوئیچ stack  شده را در یک حلقه بهم متصل کنید، به طوریکه اگر پورت یا کابل خراب شود ، stack بطور خودکار آن خرابی را با سرعت میکروثانیه  و جندبار مسیریابی می کند .

شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید سوئیچ های سیسکو روی لینک cisco switch کلیک کنید و با انواع سوئیچ ها و ویژگی هایشان آشنا شوید و برای دیدن دیگر مطالب آموزشی مرتبط با سیسکو می توانید روی لینک مطالب آموزشی سیسکو کلیک کنید

اگر سوالی در این مورد برایتان پیش آمد لطفا نظراتتان را کامنت کنید ، کارشناسان اِف کِی نِت در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود در غیر این صورت با ما تماس بگیرید

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

یک نظر در “انواع سوئیچ های شبکه و اترنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code