تفاوت سوئیچهای سری ۳۵۶۰ ، ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ سیسکو با یکدیگر و کاربرد آنها
ما در این مطلب قصد داریم که تفاوت سوئیچهای لایه سوم یعنی سری ۳۵۶۰، ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ سیسکو را بررسی کنیم. ممکن است برای شما هم سوال باشد وقتی هر سه سری از این مدل ها در لایه ی سوم شبکه فعالیت می کنند و به عنوان سوئیچ core شناخته می شوند پس چرا سه سری مختلف از آنها تولید شده است؟ همانطور که میدانید شرکت سیسکو محصولات متنوعی را به بازار ارائه میکند. از سوئیچ و روتر گرفته تا تمامی تجهیزاتی که برای راه اندازی یک شبکه کامپیوتری به آنها نیاز دارید.
از طرفی هر کدام از این محصولات خودشان مجموعهای کامل دارند که هر کدام امکانات و قابلیتهای منحصر به فردی را در اختیار کاربران میگذارند. مدلهایی که امروز میخواهیم بررسی کنیم سوئیچهای سری ۳۵۶۰ ، ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ هستند. هر سه این سوئیچها از خانواده سوئیچهای Catalyst سیسکو هستند که هر کدامشان با توجه به نیازها و اهداف سازمان میتوانند برای راه اندازی یک شبکه به شما کمک کنند.
از دیگر سوئیچهای خانواده کاتالیست میتوانیم سوئیچهای سیسکو ۳۶۵۰، ۲۹۶۰، ۴۵۰۰ و ۶۵۰۰ را نام ببریم. تیم اِف کِی نِت سعی را بر این داشته در این مطلب در مورد تفاوت بین سوئیچهای سری ۳۵۶۰ ، ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ سیسکو و کاربرد آنها صحبت کند ، همراه ما باشید.
سوئیچ سیسکو سری ۳۵۶۰
اولین سوئیچی که قصد داریم بررسی کنیم سری ۳۵۶۰ سیسکو است. این سوئیچها از سال ۲۰۰۴ در خط تولید کمپانی سیسکو قرار گرفتند. درست شبیه به سری ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ این مدل هم در لایه سوم شبکه یعنی لایه Core کار میکند. از دیگر مدلهای این سری میتوانیم به ۳۵۶۰X، ۳۵۶۰CX_X Compact و ۳۵۶۰v2 اشاره کنیم.
سوئیچ سری ۳۵۶۰ دارای معماری ماژولار است. همچنین میتوانید از آن در سطح دسترسی و توزیعی شبکه هم استفاده کنید. درست شبیه به دو مدل ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ در سری ۳۵۶۰ هم تعداد پورتها و درگاههای متنوعی را داریم. سوئیچ سری ۳۵۶۰ سیسکو از دو استاندارد Cisco preStandard POE و IEEE 802.3af پشتیبانی میکند.
سری ۳۵۶۰ از قابلیت PoE پشتیبانی میکند ، اما از طرفی در این مدل خبری از قابلیت Stack نیست. همچنین این سوئیچها از قابلیت IPV6 و استفاده از ماژولهای اضافی برای منبع تغذیه هم پشتیبانی نمیکنند. همه اینها باعث شده که این مدل قیمت پایینتری نسبت به ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ داشته باشد. البته در مدلهای ۳۵۶۰v2 سیسکو پشتیبانی از قابلیت IPV6 را در نظر گرفته است. (این سوئیچها به عنوان جایگزینی برای ۳۵۶۰ معمولی روانه بازار شدند)
از ویژگیهای بارز سری ۳۵۶۰ میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- پشتیبانی از PoE در برخی از مدلها
- هوشمندی در شبکه – Intelligence in the Network
- پشتیبانی از QoS پیشرفته
- و …
مدلهای X-Compact و Compact نمونههای دیگری بودند که بعد از ۳۵۶۰v2 ساخته شدند.
از نقاط ضعف این سوئیچ لایه سوم میتوانیم به دو مورد زیر اشاره کنیم:
- این سوئیچها قابلیت Stacking ندارند
- به هیچ عنوان نمیتوانید در برخی از مدلهای ۳۵۶۰ منبع تغذیه ماژولار نصب کنید
سوئیچ سری ۳۷۵۰ سیسکو به عنوان یکی از محبوبترین سوئیچهای این شرکت شناخته میشود، به این علت که کارایی و قدرت بالایی دارد. از امکاناتی که این سوئیچ در اختیار کاربران میگذارد میتوانیم به پشتیبانی از PoE، روتینگ کامل IP، سازگاری با پورتهای GLC/SFP و … اشاره کنیم.
همچنین بد نیست بدانید که علاوه بر همه اینها این سوئیچ بهترین انتخاب برای استفاده در لایههای Distribution و Core است. جدای از قابلیتهای این سوئیچ یکی دیگر از دلایل محبوبیت سری ۳۷۵۰ سیسکو قیمت مناسب آن است. از دیگر سریهای سوئیچ ۳۷۵۰ میتوانیم ۳۷۵۰x، ۳۷۵۰G و ۳۷۵۰V2 را نام ببریم.
از قابلیتهای سوئیچ ۳۷۵۰ سیسکو میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
- دارای مدلهای ۸، ۱۲، ۱۶، ۲۴ و ۴۸ پورت – دستگاههای ۱۲، ۲۴ و ۴۸ پورت مدلهای رایجتری هستند و بیشتر در شبکه استفاده میشوند.
- این سوئیچها با تکنولوژی PoE و +PoE سازگار هستند. این یعنی میتوانند در شبکه مقدار ولتاژ هر پورت را به صورت مجزا مدیریت کنند.
- در برخی مدلهای این سوئیچ میتوانید در صورت نیاز تعداد فنهای بیشتری را به دستگاه متصل کنید – این در حالیست که خود سوئیچ به طور پیش فرض با ۲ فن روانه بازار میشود.
- این سوئیچها میتوانند در شبکه سرویسهای QOS را هم در اختیار کاربران بگذارند.
سوئیچ سیسکو لایه سوم سری ۳۸۵۰
سوئیچ بعدی که از این کمپانی میخواهیم معرفی کنیم سوئیچ سیسکو سری ۳۸۵۰ است. این مدل هم دقیقا شبیه به سوئیچ ۳۷۵۰ از خانواده Catalystها است. شما میتوانید به کمک این مدل دستگاههایی مثل IP Phone، اکسس پوینتهای وایرلس، روترها و ایستگاههای کاری را به شبکه مورد نظرتان متصل کنید.
این مدل دو قابلیت جالب دارد که یکی تکنولوژی StackWise-480 است و دیگری هم قابلیت StackPower است ، این قابلیت در سری ۳۷۵۰x هم وجود دارد.
سوئیچهای سری ۳۸۵۰ سیسکو با نام سوئیچهای نسل بعدی (Next Generation) هم شناخته میشوند. همچنین ۳۸۵۰ در مدلهای ۱۲، ۲۴ و ۴۸ پورتی به بازار عرضه شده است. از نظر سخت افزاری هم در این سوئیچ معروف از پردازنده ASIC استفاده شده است. علاوه بر اینها سوئیچهای سری ۳۸۵۰ از AP بیشتری پشتیبانی میکنند و دارای آپلینکهای ماژولار هستند.
از دیگر قابلیتهای این سوئیچ سیسکو لایه سوم میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- پشتیبانی از سوئیچهای PoE و +PoE به این معنی که میتوانند به یک پورت حداکثر ۱۵ تا ۳۰ ولتاژ برق ارسال کنند.
- قابلیت اترنت در مدلهای جدید.
- توانایی مدیریت ترافیک بی سیم تا ۴۰ گیگ.
- همچنین این مدل میتواند از استاندارد IEEE 802.3at هم پشتیبانی کند.
- دارای قابلیت COPP
- مجهز به سیستم پیشگیری WIPSs
- و …
تفاوت بین انواع سوئیچهای سری ۳۵۶۰، ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ سیسکو
یکی از سوالات متداول در مورد سوئیچهای لایه سوم تفاوت مدل های ۳۵۶۰ ، ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ سیسکو است. در ادامه بیشتر در مورد این تفاوتها صحبت خواهد شد.
- سوئیچ ۳۸۵۰ سیسکو رنگ نقرهای دارد، این در حالیست که سوئیچهای ۳۷۵۰ سبز هستند.
- سوئیچهای سری ۳۸۵۰ در جلوی دستگاه پورت USB دارند. اما سوئیچهای سری ۳۷۵۰ سیسکو در قسمت پشتی این پورت را دارند.
- سوئیچهای ۳۸۵۰ با ۳ فن قابل تعویض به کاربر ارائه میشوند. در حالی که ۳۷۵۰ تنها ۲ فن دارد. (هر دوی این سوئیچها بیش از ۲ فن قابل تعویض را پشتیبانی میکنند)
- کابلهایی که سوئیچهای ۳۸۵۰ سیسکو جهت Stack استفاده میکنند با کابل سوئیچ ۳۷۵۰ متفاوت هستند – اینها سازگار نیستند.
- کابلهای Stacking Power در هر دو مدل کاملا سازگار هستند.
- در هر دوی این سوئیچها میتوانید ۱ گیگابایت آپلینک داشته باشید. اما فراموش نکنید که در سوئیچ ۳۸۵۰ میتوانید بیش از ۴ تا اینترفیس ۱۰ گیگابایتی داشته باشید. در حالی که در ۳۷۵۰ تنها میتوانید ۲ مورد را داشته باشید.
- سوئیچ سری ۳۸۵۰ برای مدیریت خارج از باند از پورت gig استفاده میکند. از طرفی مدل ۳۷۵۰ از پورت fast ethernet پشتیبانی میکند.
- در سوئیچ سیسکو ۳۷۵۰ سیستم عامل Cisco IOS را داریم، در حالی که سری ۳۸۵۰ دارای سیستم عامل Cisco IOS-XE است.
از دیگر تفاوتهای سوئیچهای لایه سوم ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ سیسکو میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- سوئیچهای سری ۳۸۵۰ برای مدیریت خارج از باند(out of band management) از vrf استفاده میکنند.
- سوئیچهای ۳۸۵۰ سیسکو با کنترلرهای بیسیم عرضه میشوند در حالی که ۳۷۵۰ها این قابلیت را ندارند.
- به طور استاندارد میتوانید در ۳۸۵۰ها از Netflow استفاده کنید. اما ۳۷۵۰ به یک ماژول اضافی نیاز دارد.
- سوئیچهای ۳۸۵۰ دارای ۸ تا صف خروجی هستند و میتوانید آن را با MQC پیکربندی کنید. اما در ۳۷۵۰ فقط ۴ صف دارید که با MLS پیکربندی میشوند.
- قدرت Stacking پهنای باند سوئیچهای ۳۷۵۰ برابر با ۶۴ گیگ است، در حالی که در سوئیچهای ۳۸۵۰ این مقدار ۴۸۰ گیگ است.
- سوئیچهای ۳۷۵۰ X نرم افزار کنترلر وایرلس سیسکو(Cisco IOS software wireless controller) را ندارند، در حالی که در ۳۸۵۰ این قابلیت را داریم.
- سوئیچهای ۳۷۵۰ سیسکو از قابلیت Multicore CPU برای میزبانی سرویسها پشتیبانی نمیکنند. در عوض در ۳۸۵۰ این قابلیت وجود دارد.
مواردی که ذکر شد از اصلیترین تفاوتها بین سوئیچهای ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ سیسکو بودند.
« از متداولترین مدلهای سوئیچ ۳۸۵۰ سیسکو میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم »
WS-C3850-48PW-S
نتیجه گیری :
به طور کلی و با توجه به مواردی که در این مطلب اشاره کردیم شما خودتان برای خرید کدام مدل را انتخاب میکنید؟ همان طور که دیدید سری ۳۵۶۰ نسبتا امکانات کمتری دارد. اما از طرفی دو سری ۳۷۵۰ و ۳۸۵۰ هر کدام امکانات بیشتری در اختیار کاربران میگذارند. با این حال میتوان این طور نتیجه گرفت که از لحاظ قیمت و امکانات در سری سوئیچ های لایه ی سوم : ۳۵۶۰ مدل پایین ، ۳۷۵۰ مدل میانه و ۳۸۵۰ مدل بالا به حساب می آیند. اگر به دنبال یک سوئیچ سیسکو با امکانات کامل هستید قطعا انتخاب شما باید ۳۸۵۰ باشد، که البته به همان اندازه هم باید هزینه بیشتری بابت آن پرداخت کنید.
تیم اِف کِی نِت تمام تلاش خود را کرد تا مطلب مفیدی در خصوص تفاوت سوئیچ های لایه سوم و مقایسه ی آنها تهیه کند، در صورت وجود هر گونه سوالی لطفا آن را در بخش دیدگاه مطرح کنید، کارشناسان اِف کِی نِت در سریع ترین زمان ممکن پاسخگو خواهند بود