آموزش ها و مقالاتمطالب آموزشی شبکه

استاندارد OSI و لایه های شبکه

با سلام خدمت همه ی همراهان عزیز سایت FKnet. امیدوارم که حالتون خوب باشه . در این مطلب قصد داریم به بررسی استاندارد  OSI  و انواع لایه های شبکه بپردازیم که امیدواریم برایتان مفید واقع شود .

OSI چیست؟

درگذشته شبکه های کامپیوتری به صورت محدود به یکدیگر متصل می شدند  ولی مجموعه ی این کامپیوترها به دلیل اینکه هرکدام استاندارد خاص خودشان را داشتند نمی توانستنند به هم متصل شوند بنابراین شبکه ها باید به استانداردی واحد می رسیدند ، استانداردی به نام ( OSI OPEN SYSTEM INTER  CONNECTION درواقع استانداردی است که خودش استاندارد سازی می کند

لایه هایOSI

OSI هفت لایه دارد که به لایه های منبع ( source )معروفند که همه ی آنها قابل تفکیک هستند وهرکدام وظایف خاص خودشان را دارند این لایه ها باید به ترتیب طی شوند هرلایه با لایه ی بالایی و پایینی خود و همینطور با لایه ی مجاور در کامپیوتر مقصد ( Distination ) ارتباط دارند .

Aplication (لایه ی هفتم )

رابط بین کاربر(user) وشبکه (Network) است . هر زمانی که کاربر یک فعالیت را به دلخواه انتخاب کند مثلا پیام بخواند ، فایلی را اارسال کند یا هر فعالیتی مرتبط با شبکه را بخواهد انجام دهد ارتباط رابا اپلیکیشن یا شبکه برقرار می کند . web browser و دیگراپلیکشن های مرتبط با اینترنت  مثل OutLook و Skype از پروتکل های لایه ی aplication استفاده می کنند.

 

Presentation (لایه ی ششم )

این لایه سه وظیفه ی اصلی دارد :

 

۱٫(Translation)نوع و فرمت دیتا را مشخص می کند.

۲٫ (compresion) فشرده سازی: فایل هایی که حجمشان زیاد است را میتواندر این لایه فشرده کرد .

۳٫(Encryption) رمزگذاری : دیتایی که واردشبکه می شود باید رمز گذاری شود.این لایه قادر به رمز گذاری و رمز گشایی است که لایه ی Aplication به آن نیاز دارد .

 
 

Session (لایه ی پنجم )

هر عملی در شبکه راه ارتباطی مجزا و درگاه متفاوتی دارد . تنظیم و هماهنگی بین برنامه ها در این لایه انجام می شود و مشخص می کند که چقدر طول می کشد تا یک سیستم باشبکه ارتباط برقرار کند و چه زمانی این ارتباط تمام شود و همینطور چه سرویس هایی نیاز دارد .

Transport (لایه ی چهارم )

مسئول انتقال داده ها از طریق شبکه است و مکانیسم های بررسی خطا و کنترل داده ها را فراهم می کند .این لایه مشخص می کند که چه مقدار داده فرستاده شود و به کجا فرستاده شود. پروتکل کنترل انتقال (Transmission Control Protocol) از بهترین نمونه های شناخته شده ی لایه ی Transport است .

 

Network (لایه ی سوم )

عملکرد اصلی این لایه انتقال داده ها به داخل از طریق شبکه های دیگر است . پروتکل های لایه ی شبکه این کار را به وسیله ی جمع بندی داده ها با اطلاعات درست آدرس شبکه ، انتخاب مسیرهای شبکه ای مناسب و ارسال داده های جمع بندی شده  به لایه ی Transport انجام می دهند .

Data Link (لایه ی دوم )

این لایه مشکلاتی را که در نتیجه ی خطاهای انتقال بیت رخ می دهد را مدیریت می کند واطمینان حاصل می کند که سرعت جریان داده ها دستگاه های ارسال و دریافت را تحت الشعاع قرار ندهد و همچنین اجازه ی انتقال داده به لایه ی شبکه (جایی که آدرس هست و مسیریابی انجام شده است) را می دهد .

 

Physical (لایه ی اول)

این لایه مسئولیت فرستادن بیت های کامپیوتر از یک دستگاه به دستگاه های دیگر را در طول شبکه به عهده دارد .این لایه تعیین می کند که اتصالات فیزیکی چگونه در شبکه تنظیمشده و بیت ها چگونه در سیگنال های قابل پیش بینی قرار می گیرند .

 

شما عزیزان می توانید برای آشنایی بیشتر با دیگر مطالب آموزشی اف کا نت روی لینک کلیک کنید تا به صفحه ی مربوطه هدایت شوید ، همچنین با کلیک روی مطالب آموزشی شبکه می توانید به مطالعه مطالب دلخواهتان در مورد شبکه بپردازید. اگر سوالی برایتان پیش آمد لطفا نظراتتان را کامنت کنید ، کارشناسان اِف کِی نِت در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود یا می توانید با ما تماس بگیرید

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا